Історія знає чимало випадків, коли ЗМІ вдається надихнути і мотивувати на допомогу ближньому.

Африканські села - не найкраще місце для життя. Як правило, навіть найменші її жителі змушені дуже важко працювати, щоб виживати. Такою же дитиною був колись глава тоголезької благодійної організації «Літати, щоб жити» Джеремі Пімізі.

Він народився в невеликому селі в провінції Кара і провів дитинство в злиднях. Довгі роки Джеремі намагався знайти будь-яку можливість отримати допомогу для свого села - звертаючись до успішних і знаменитих людей, однак, його благання не були почуті.

Достукатися вдалося тільки до журналістів, які зняли репортаж про рідне село Джеремі, яка знаходиться більш ніж в чотири сотні кілометрів від столиці Того, в провінції Кара.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Здригнулося і зовсім юне серце маленького українця Андрія Феднова, який, подивившись фільм про те, як живуть його ровесники на іншому кінці землі, прийняв тверде рішення допомогти.

Життя дітей в багатьох африканських країнах - це досить складне випробування. Як правило, з самого малого віку дітей привчають до важкого, часто травмуючої праці.

Одна з небагатьох радостей для маленьких жителів африканських сіл - це вуличний футбол. У такій грі з саморобним м'ячем бере участь величезна кількість дітей - і це стає відмінною можливістю відволіктися і розслабитися після важкої праці.

Подивившись фільм про життя маленьких тоголезців, першокласник Андрій вирішив, що поїде в Африку, щоб подарувати своїм африканським одноліткам свій м'яч і іграшки.

Він звернувся зі своєю ідеєю до батька і переконав його подивитися фільм.

Незабаром ідея хлопчика була повністю підтримана - через кілька місяців Павло Феднов разом з шестирічним сином відправилися в Того.

Батько і син заздалегідь приготувалися до важливої ​​поїздки, знайшовши в соціальних мережах Джеремі Пімізі, якого побачили у фільмі.

Українські гості привезли для жителів села футбольні м'ячі, подарунки, продукти і предмети першої необхідності.

Поки батько готував вечерю для жителів села, Андрій роздавав подарунки юним тоголезцям - різні іграшки, канцелярське приладдя та найголовніше - справжні футбольні м'ячі для вуличного футболу.

Андрій і Павло залишилися на ночівлю в скромній сільській хатині і вже на ранок вирушили до столиці, щоб поповнити запаси і відправитися в ще одне бідне село з фільму «Того. Виживай з дитинства ».

У своєму блозі, Джеремі, розповів про те, що жителі сіл були глибоко зворушені вчинком українських гостей і вже дуже давно не були настільки щасливими і веселими. Допомога, надана українською сім'єю, не тільки істотно поліпшила їхнє життя, а й подарувала величезну кількість позитивних емоцій.

Він також зазначив, що така допомога з України сильно надихнула його, і змусила повірити в те, що в інших куточках Землі живе величезна кількість добрих людей, які готові поділитися тим, що мають самі.