Походження імені Георгій

Ім'я Георгій походить від давньогрецького слова «георгос», що означає «той, що обробляє землю», «хлібороб». В інших країнах ім'я звучить як Жорж, Джордж, Георг, Хорхе, Дьордь, Юргер, Іржі, Єжи. У Київській Русі Георгія також називали Гюргі, Дюргі і Дюк, у Вірменії розповсюджено звернення Геворг (Геворк, Георг), в Грузії - Гіві. Крім численних зменшувально-пестливих форм у цього імені існує два похідних, які зараз вважаються самостійними іменами: Юрій і Єгор.

Характер Георгія

В цьому імені таїться схильність до честолюбства, можливо навіть до деякої зарозумілості, однак воно як би натякає своєму господареві про небезпеку такого вивищення над людьми. Є у цього імені і інша характерна особливість – воно оживляє в пам'яті героїчний образ, і у оточуючих мимоволі виникає асоціація – Переможець.

У молоді роки, коли більшість хлопчиків відчувають потребу в самоствердженні, подібна насмішка здатна боляче вдарити по самолюбству і підірвати авторитет. З іншого боку, відповідати за характер і силу цього образу завжди і скрізь шалено складно.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У дитинстві Георгій не дуже комунікабельна дитина. Йому подобається грати одному, але не тому що він тихоня, а тому що його скромність не дозволяє йому попроситися до хлопців на гру. Хлопчаки часто вибирають Георгія як головного зберігача таємниць. Він не розповість дитині чи дорослому те, про що попросили зберігати мовчання. Георгій уважний слухач, він добродушний і доброзичливий, тому не залишається без друзів і знайомих, незважаючи на свою скромність.

Союз можливий з: Варвара, Віра, Галина, Наталія, Ніна, Світлана.

Листівки і привітання з днем Георгія

Хай Янгол завжди вберігає,
Біда тебе нехай не знає,
Хай горе від тебе щосили біжить,
Щоб міг ти спокійно сто років прожить.
Хай радість, щастя і успіх,
Удача, ніжність, добрий сміх,
В житті тебе завжди спіткають,
В похмурий день не покидають!

***

Хай світлий Янгол береже повік
Вогонь зорі, що долею зоветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань.
Будьте завжди гарними і молодими,
Бажанами, добрими і простими.
Зажди усміхненими і милими,
Зажди коханими і єдиними.

Георгій брат, з Днем Янгола тебе!
Нехай все трапляється — як писано, як краще!
Нехай ніколи не гасне в серці три вогні —
Любові, удачі, вірності і в холоднечі,
І в спеку, і в сильні вітру, в мороз!
І нехай все краще прийде до тебе, ти чекай!
Нехай ніколи не буде приводу для сліз,
І ніколи не буде слабкості в дорозі!