Циклон "Ксеркс", який засипав вчора снігом Карпати і викликав потоп у Вінниці, продовжує диктувати свої погодні умови українцям, перемістившись 8 травня в центр і ближче до сходу країни.

Про це повідомляють у Гідрометцентр.

Зокрема, відомо, що за прогнозами синоптиків 8 і 9 травня у центральних областях України пройдуть дощі, можливі грози. Більше того у частині областей синоптики оголосили штормове попередження і "жовтий" рівень небезпеки.

Крім того відзначається, що 8 травня, температура повітря у центрі і півдні країни буде коливатись від 19 до 24° С, а вночі варіюватися від 8 до 13° С.

погода на 8 травня

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

За прогнозами синоптиків дощова у похмура погода протримається до 11 травня. Протягом цього періоду у східних і центральних областях пройдуть дощі. Температура повітря буде несуттєво відрізнятись і складе всередньому 6 - 11° С вночі. Протягом дня повітря прогріється до 13 - 19° С, однак синоптики не виключають, що температура може піднятися до 21° С тепла.

Варто відзначити, що у день перемоги погода злегка покращиться, адже вплив потужного циклону дещо зменшиться. При цьому сильні дощі очікуються в Харківській, Донецькій і Луганській областях, грози - на Сумщині та Чернігівщині. У центральних областях помірні опади.

погода на 9 травня

У західних областях 9 травня набагато холодніше, ніж в центрі і на сході. На Прикарпатті та Закарпатті - заморозки на поверхні грунту 0-3 градусів (1 рівень небезпеки, жовтий). А в Карпатах сильні заморозки в повітрі 0-3 градусів (2 рівень небезпеки, помаранчевий), попередили рятувальники.

Нагадаємо, в Україну насувається циклон Xerxes, який принесе з собою чергову порцію дощів і температурні гойдалки. Про це попередила синоптик Наталка Діденко в Facebook. За її словами, в західних областях очікуються сильні опади, можливий навіть мокрий сніг.

Як повідомляв "Знай.ua", у середу, 8 травня в Україні різко зміняться погодні умови. Жителів країни попередили про тимчасові похолодання і сніги. Синоптик розповіла, що на території західної України, включаючи Карпати, очікується потепління, опади припиняться. Температура повітря підвищиться, вдень очікується до +11 +14 градусів тепла.

Також "Знай.ua" писав, що весь тиждень українців кошмаритиме дощова, але помірно тепла погода. Сонце в ці дні показуватиметься рідко.

Рішення антимонопольників загрожує українській незалежності - Зеленський буде боротися. Герус