Настоятель православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній не отримав від Патріарха Філарета запрошення для вшанування пам'яті священномученика Макарія, митрополита Київського.

Про це на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook пише українська журналістка Соня Кошкіна.

14 травня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Макарія. Це важливе свято для церкви Київського патріархату, яку у грудні 2018 розпустив особисто Філарет, аби влитися у новостворену ПЦУ. Саме Макарій вважається негласним покровителем церкви КП.

Патріарх Філарет
Патріарх Філарет

До того ж листи-запрошення від Філарета були надруковані на бланках розпущеної церкви КП. Соня Кошкіна також зазначає, що настоятель Православної церкви митрополит Епіфаній запрошення на свято не отримав.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Слід вважати, Філарет його у Володимирському бачити не хоче. Не те, щоб Епіфаній сильно засмутився, у нього на вівторок інші плани - візит на Донбас. Але, погодьтеся, ненормальна ситуація. Яка оголює серйозний конфлікт між Філаретом і Епіфанієм. Точніше сказати: між Філаретом та іншим світом. Оскільки Епіфаній на адресу Філарета кривого слова не сказав, підступів і поготів не будує", - зазначає журналістка.

И снова про Томос *** Думаете, уже все закончилось? Тишь, гладь, Божья благодать? Не-а, все только начинается(....

Geplaatst door Sonya Koshkina op Woensdag 8 mei 2019

За словами журналістки, Філарет останнім часом "вставляє палиці в колеса новоствореної ПЦУ": від блокування фінансових надходжень до спроби скликати Помісний собор, щоб переглянути Статут ПЦУ. А це, зазначає журналістка, загрожує Україні відкликанням Томосу.

Нагадаємо, що Епіфаній звернувся до українців з важливими словами про війну: розкажіть всьому світу правду.

Як повідомляв портал "Знай.ua", новообраний президент Володимир Зеленський зустрівся з Патріархом Філаретом: пішов не з порожніми руками.

Також "Знай.ua" писав, Епіфаній нагадав Зеленському, що йому довірилася нація, і перед президентом стоїть найважливіше завдання - захистити країну від російської агресії.