У віторок, 4 червня, суд обрав двом поліцейським, підозрюваним у вбивстві дитини в Переяславі запобіжний захід у вигляді арешту. Поліція наполягає на відкритому розслідуванні і покаранні винних.

Про це написав у своєму блозі Олесь Кріпай для видання "Лівий берег".

"4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід лейтенанту поліції Івану Приходько і старшому сержанту Володимиру Петрівцю - арешт на два місяці без можливості внесення застави", - відзначає автор.

Блогер нагадав, що через інцидент начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку, а глава Національної поліції Сергій Князєв заявив, що його відомство буде максимально сприяти розслідуванню трагедії.

"Керівництво МВС та Національної поліції України висловлює співчуття рідним 5-річного Кирила з приводу його смерті і запевняє, що буде максимально сприяти в розслідуванні трагедії. Поліція вимагає суворого покарання причетних до смерті невинної дитини. На жаль, винуватці трагедії дійсно працівники поліції - цього ніхто не приховує, і вони понесуть покарання за всією суворістю закону", - цитує слова Князєва блогер.

Разом з тим, Кріпай відзначає наявність "піару на крові" - цинічне використання трагедії для політичних дивідендів під час виборчої кампанії. На думку блогера, громадськість повинна зупинити і засудити таких політиків.

"Покидьки, які скоїли злочин, затримані і доставлені в суд. Поліція швидко і чесно провела всі слідчі дії і передала всі докази в повному обсязі в ДБР. Злочинці отримають покарання, яке їм винесе суд. Все інше - піар на крові дитини, цинічне і неприпустиме в цивілізованому суспільстві використання горя для політичних дивідендів під час виборчої кампанії. Здорове суспільство має зупинити і засудити таких політиків! " - підкреслює автор.