23 червня з 09:00 у Києві стартував Марш Рівності. Захід на підтримку ЛГБТ-спільноти проводиться у столиці вже кілька років. Однак противники руху щороку виступають з критикою події і роблять спроби зірвати його.

У цьому році основною темою заходу є "Свобода. Єдність. Боротьба", а головним гаслом – "Наша традиція – це свобода!". За словами організаторів, у цьому році в Марші рівності взяли участь понад 8 тис. учасників. На Марш приїхали люди з інших міст України. Традиційно на Київпрайд прийшов посол Канади в Україні Роман Ващук.

Захід охороняли численні представники поліції, Нацгвардії, кінологи і кінна поліція. На акції також чергували машини швидкої допомоги та пожежні автомобілі.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Перед стартом Маршу рівності правоохоронці затримали групи осіб, які готували провокації проти учасників маршу.

Наголошується, що затриманих було дев'ять осіб – вік зловмисників від 18 до 48 років. Правоохоронці вилучили знаряддя для підготовки провокацій. Правопорушників затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що з 16 по 23 червня у Києві пройде ЛГБТ-подія Київпрайд, яке завершиться Маршем Рівності.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , у Києві з 16 по 23 червня пройде найбільша в Україні ЛГБТ подія.

Також портал "Знай.ua" писав, що організатори Маршу рівності в захист прав ЛГБТ-спільноти запросили президента України Володимира Зеленського приєднатися до їх заходу.