Європейські авіакомпанії почали вимагати за провезення багажу нереальні суми. Як пише британське видання The Sun, з пасажирів хочуть за багаж таку плату, що перевищує вартість дешевих авіаквитків для перельоту.

Експерти з'ясували, що додаткові збори почали вимагати авіакомпанії EasyJet, Flybe, Level Airlines і Ryanair. При цьому вартість квитків у цих лоукостерів дуже приваблива, але за умови, що пасажир летить без багажу. Але якщо комусь доведеться взяти багаж додатково до ручної поклажі, то ціна квитка може піднятися в кілька разів.

Зокрема, квиток з Лондона до Копенгагену у авіакомпанії Ryanair тільки з ручною поклажею коштує €33,51, а з додатковим багажем - €89,39. EasyJet на деяких європейських авіалініях підвищує вартість квитка з €54,28 до €131,66, Flybe - з €49,15 до €100,56, а Level Airlines - c €52,51 до €128,72.

Стягнення високої плати за провіз багажу є найлегшим способом значно збільшити доходи авіакомпанії. Натомість експерти впевнені, що суттєва різниця в ціні вводить в оману пасажирів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Журналісти вияснили, що в період з 2014 по 2018 рік у 20 найбільших авіакомпаніях світу спостерігалося збільшення доходів від додаткових зборів за провезення багажу на 110%, а тільки за 2018 рік перевізники виручили за цю послугу майже €25 млрд.

Про подальший розвиток подій та оновленнях в авіа-сфері читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що влада готує державний переворот: старі корупціонери не хочуть відпускати насиджені схеми.

Також Знай.ua повідомляв, що Хрещатик перетворився на лігво повій, а Майдан – на сходку карманників: в Київраді "проїхались" по Нацполіції.