Те, що в Україні більшість суддів живуть дуже добре саме завдяки своїй роботі – ні для кого не секрет. Наявність заміських шикарних будинків і семизначних рахунків у банку у служителів Феміди – теж норма речей. І якби вони, скажімо так, «заробляли» на рішеннях людей, яким нічого не варто відкупитися, то це була б одна справа, але ж є і такі, які порочать честь судді, беручи хабарі, і при цьому намагаються забрати останнє у того, хто прийшов до суду, передають "Акценти".
До редакції звернулося кілька підприємців, які в один голос стверджували, що суддя Господарського суду Марина Литвинова за рішення в ту або іншу сторону вимагає гроші.

«Наприклад, в моєму випадку вона сказала через посередників, що я повинен занести 10 тисяч доларів і тоді її рішення буде для мене позитивним», - повідомив нам київський бізнесмен, який побажав залишитися невідомим.
За словами і інших підприємців, 10 тисяч доларів – це мінімальна ставка, яку запитує Литвинова.

Подібні скарги не поодинокі – багато бізнесменів просто бояться афішувати побори Марини Литвинової і воліють мовчати. Але ж таким чином корупція буде лише процвітати.

«Бідна» суддя

Хоча цілком можливо, вона займається корупцією через потребу. Адже, якщо поглянути на її декларацію, то стає зрозуміло, що у неї нічого немає, і вона живе на одну зарплату. Хоча в той же час, якщо подивитися її ж декларацію за 2015 рік – то тут мається і три квартири, і машина Volksvagen, плюс також є автомобіль і у чоловіка судді.

Чому Литвинова перестала вказувати в останніх деклараціях рухоме і нерухоме майно – залишається загадкою. Може бути, вона відчула безкарність або у неї з'явилися сильні покровителі.
«Ми сподіваємося, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України зверне на неї увагу і перевірить її діяльність,- висловили сподівання підприємці. – Таких суддів, як Марина Литвинова, не повинно бути! Адже саме через таких людей, як вона, в Україні процвітає корупція і беззаконня».