Україна спростила отримання українського паспорта дітям-кримчанам. Дитина, яка не досягла 16-річного віку, зможе виїхати з анексованого Криму, пред'явивши на КПВВ свідоцтво про народження, а також паспорт того, хто його супроводжує.

Набула чинності постанова Кабінету міністрів України № 474, яка вносить зміни в порядок переміщення через українські КПВВ на адмінкордоні з окупованим Кримом дітей, які не досягли 16-річного віку. Про це повідомляють в представництві президента України в АРК.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!


Згідно з постановою, Кабміну, тепер дитина, яка не досягла 16-річного віку, зможе виїхати з анексованого Криму для оформлення українського паспорта і паспорта для виїзду за кордон, пред'явивши на КПВВ свідоцтво про народження, а також паспорт того, хто супроводжує підлітка.

Після подачі всіх необхідних документів в підрозділи Державної міграційної служби дитина в супроводі батьків зможе повернутися до Криму і очікувати на виготовлення своїх паспортних документів.

Виїзд з Криму буде здійснюватися на підставі згоди працівника Держприкордонслужби, а в'їзд - на підставі встановленої довідки територіального підрозділу ДМС, яка буде видаватися за місцем звернення дитини.

Раніше виїзд з Криму дітей, що не досягли 16-річного віку, здійснювався при пред'явленні паспорта громадянина України або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини в супроводі одного з батьків або інших законних представників.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, кримьська активістка розповіла, що насправді відбувається на анексованому півострві.

Як повідомляв портал Знай.ua, Канада закрила в'їзд власникам "паспортів Путіна"

Також Знай.ua писав, українців попередили про нові правила отримання паспортів