Дощі поступово відходять і скоро українці знову насолоджуватимуться літнім теплом. Синоптики розповіли,к оли повернеться спека та якою буде погода на наступному тижні.

Прохолодна і дощова погода, яка домінує в Україні в останні тижні, протримається ще кілька днів. Але вже до суботи по всій території країни знову буде сухо, сонячно і по-літньому спекотно.

Про це розповіли співробітники Гідрометцентру.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

За словами синоптиків, на початок тижня ще буде дощовим. Винятком стануть лише деякі регіони східних областей країни. Температура повітря почне підвищуватися, починаючи з південно-східних областей, де прогнозують до +24-26, в центрі і на півночі країни до +23. Прохолодніше буде на заході України – місцями до +21.

У вівторок, 16 липня, синоптики прогнозують дощі з грозами по всій Україні без винятку. Але разом з тим теплий фронт просунеться з південного сходу вглиб і далі на захід країни. І повітря прогріється ще на 2-3 градуси вище в порівнянні з попереднім днем.

У середу, 17 липня, дощі припиняться на півдні та сході, спека повернеться у ці регіони. Температура повітря там підніметься до +27. На решті території прогнозують дощі з грозами, але тепло, – місцями до +24-25 градусів.

У четвер, 18 липня, У більшості областей буде тепло, без опадів. Ймовірні невеликі дощі на заході та півночі України. На решті території сухо і сонячно. У дощових регіонах температура буде до +24, на решті території повітря прогріється до +25-27 градусів. На півдні – до +28.

У п'ятницю, 19 липня, літо повністю повернеться в Україну. Дожів не прогнозують ніде. А повітря прогріється ще на 2-3 градуси і практично по всій території країни буде до +25-26 тепла, на півдні стовпчики термометрів піднімуться до відміток в +29 градусів. Тому на наступні вихідні можна сміливо відправлятися на пляж.

Нагадаємо, Одещину накрив потужний смерч, очевидці показали люти стихії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі з’явилися фотографії нічної грози над Одесою і передмістям. Захопливі кадри швидко поширились в мережі.

Також портал Знай.ua писав, що на Дніпропетровщині негода наробила лиха. Люди підраховують збитки після нічної грози.