З 1 липня в Україні розпочався другий етап підвищення пенсій. Так, українцям, які вийшли на заслужений відпочинок підняли пенсію на 67 гривень і мінімальна тепер складає 1564 грн.

Відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів.

Так, згідно з плановим підвищенням, розмір пенсії зросте на 67 гривень і становитиме 1 тис. 564 гривні.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

пенсіонерка

Популярні новини зараз
В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Також відсьогодні зростає пенсія для 2,5 мільйонів пенсіонерів, які мають значний стаж. Вищу пенсію отримуватимуть жінки, які мають трудовий стаж понад 30 років, і чоловіки, стаж яких перевищує 35 років.

Відтепер в Україні середня пенсія становитиме не менше 2 тисяч гривень, а максимальна – 15 тис. 640 грн.

Кому і скільки

У Кабміні уточнили, що на додаткове зростання пенсій з 1 липня можуть розраховувати чоловіки-пенсіонери, які мають більше 35 років стажу, і жінки-пенсіонерки зі стажем більше 30 років. Але за умови, що зараз їх пенсія менше 2000 грн. За словами прем'єра, допповышение стало можливим завдяки зростанню економіки. Яким буде механізм, прем'єр не уточнив, лише зазначив, що всі процедурні моменти планується завершити на наступному засіданні уряду, тобто 3 липня.

пенсіонери

З 1 липня разом з іншими соцстандартами підвищено до 67 грн і мінімальні пенсії з 1497 до 1564 грн. А 65-річні пенсіонери і старше з 2018 р. отримують пенсію не менше 40% мінзарплати, це на сьогодні 1669 грн.

Тобто при наявності понаднормативного стажу (понад 35/30 років) вони теж отримають з липня не менше 2000 грн. А ось ветеранам праці, у яких пенсія більше 2000 грн, схоже, мало що додадуть: їм лише збільшать одержувану доплату за кожний рік понад 35/30 років стажу (1% від мінпенсії). Якщо мінпенсія зросте на 67 грн, то за кожен рік понаднормового стажу доплатять більше на 67 млн — не 14,97 грн, а 15,64 грн.

Нагадаємо, незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністерство соціальної політики пропонує скасувати конкретні терміни, в які Пенсійний фонд повинен повертати позики казначейству.

Також "Знай.uа" писав, пенсійний фонд "придумав" роботу для 71-річної киянки.