Коли говорять про виправлення прикусу, найчастіше згадують брекети. Але в деяких випадках домогтися гарної посмішки можна й без них, використовуючи, наприклад, спеціальні капи для вирівнювання зубів (елайнери). У порівнянні з установкою брекет-систем, даний метод корекції прикусу вважається більш естетичним.

Вичерпну інформацію про капи для вирівнювання зубів ви можете отримати в стоматологічній клініці Porcelain (м. Київ). Щоб докладніше прочитати про елайнери, перейдіть за посиланням https://porcelain-dent.com.ua/ru/service/ispravlenie-prikusa/caps.

Що таке капа для зубів

Це знімна прозора ортодонтична конструкція з полікарбонату. Виготовляють капи індивідуально за зліпками зубної дуги. За період лікування конструкції кілька разів змінюють, зазвичай два рази на місяць.

Капи успішно застосовують для вирівнювання зубів дорослих людей.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як відбувається вирівнювання зубів капами

Міцний полімерний матеріал, з якого виготовлені елайнери, чинить рівномірний тиск на зуби, спонукаючи їх зайняти фізіологічно правильне положення. На підставі проведеної діагностики та регулярних оглядів, лікар визначить частоту зміни кап. Цю процедуру ви зможете робити самостійно, в належний день відкривши вдома новий комплект.

Капа для вирівнювання зубів: плюси і мінуси

Серед переваг елайнерів:

● естетичність. Прозорі накладки на зуби зовсім не кидаються в очі;

● комфортність. Капи не викликають неприємних відчуттів, не травмують слизову, не впливають на дикцію;

● короткий термін звикання. Буквально через кілька годин після того, як надягнете елайнери, ви забудете про те, що вони знаходяться у вас в роті;

● простота у догляді. Такі конструкції зручні й тим, що за ними легко доглядати. Перед кожним прийомом їжі або гігієнічними процедурами в порожнині рота капи знімають, потім їх потрібно обполоснути теплою водою і надягнути назад.

Є в елайнерів і недоліки. Наприклад, ці конструкції:

● не можуть похвалитися універсальністю. Зі складними зубощелепними проблемами, які можуть вирішити брекети, капи не впораються. Як правило, такі знімні конструкції застосовують при різних формах порушень оклюзії, невеликих відхиленнях зубів від основної дуги;

● є недешевими. Ціна лікування капами вища, ніж, наприклад, металевими брекетами. Але переваги елайнерів повністю перекривають цей недолік.