В Чорнобильській зоні відчуження з'являться нові водні туристичні маршрути які будуть проходити по річках Прип'ять і Уж.

Інформацію про це надали на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження в Facebook.

Наголошується, що маршрути були створені на виконання Указу президента України №512 від 10 липня 2019 року "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи". "Розвиток нових форм відвідування Зони відчуження були ініційовані туристичними операторами у зв'язку із зростанням популярності і збільшенням кількості відвідувачів за минулі пару років майже в 10 разів. Крім того, водні маршрути дадуть можливість побачити другу сторону Зони відчуження - її природу", - розповідається в повідомленні. В ГАЗО також зазначили, що всі маршрути перевірені фахівцями за допомогою дозиметрів і є повністю безпечними для відвідувачів. Всі поїздки повинні відбуватися з дотриманням вимог Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення".

У зоні відчуження розробили водні маршрути відвідування по річках Прип’ять та Уж На виконання Указу Президента України...

Geplaatst door Державне агентство України з управління зоною відчуження op Woensdag 31 juli 2019

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, зустріч з активістами АвтоЕвроСилы відбулася у Черкасах.


Як повідомляв раніше Знай.uа, компанія готує нову гру, про яку мріяли мільйони.


Також Знай.uа писав про те, що туристам краще пакувати валізи.