Вчені вразили новим дослідженням. Виявляється, у дорослих батьків діти виходять більш спокійними. Так, батьки, які народжують дітей в пізньому віці, мають перевагу для дітей. Хоча вони йдуть на певний ризик в тому сенсі, що у дітей можуть виникнути вади розвитку та інші захворювання.

Мати з дитиною
Мати з дитиною

Зркрема, існує медична статистика щодо батьків у віці: якщо чоловік пізно заводить дитину, то зростає ймовірність того, що у його нащадка почнуться психічні відхилення, від аутизму до маніакально-депресивного психозу (правда, в цих випадках мова йде про дуже вікових чоловіків, які заводять дітей в 45-55 років).

Однак у пізнього батьківства і материнства бувають і плюси, які, як не дивно, теж пов’язані з психічним станом дітей.

Науковці з Утрехтського університету та Амстердамського вільного університету вирішили з’ясувати, чи є якісь особливості в психічному розвитку у пізно народжених дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

У статті йдеться, що у вікових батьків діти були безпроблемними - в тому сенсі, що вони були менш агресивними, менш гучними, менш неслухняними тощо.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Автори роботи не аналізували такі психічні властивості, як увага, пам’ять та інші когнітивні особливості, і обмежилися, як ми бачимо, тільки рано підлітковим віком. Можливо, в більш старшому віці у молодих людей у психіці проявляються якісь інші риси, пов’язані з віком батьків, але поки немає спеціальних досліджень, тут краще утриматися від будь-яких гіпотез.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Більш спокійна поведінка у 10-12-річних, можливо, тут відіграє роль більший життєвий досвід батьків, який робить їх винахідливими і гнучкими у виховних питаннях. З іншого боку, люди у віці можуть відчувати себе взагалі більш впевнено в житті, більше уваги приділяючи власним дітям.

Нагадаємо, безкоштовні ліки: МОЗ оприлюднило повний список препаратів, які не коштуватимуть вам жодної копійки.

Як повідомляв портал Знай.uа, батькам розповіли, що зникне в школах у новому навчальному році.

Також Знай.uа писав про те, Мінфін придумав "оригінальне" рішення, як підвищити зарплату вчителям.