За минулу добу російські найманці 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Внаслідок обстрілів одного військовослужбовця було поранено та один загинув. Противник обстрілював позиції ЗСУ із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 та 82 мм, артилерійських систем калібру 122 мм.

Примітно, що ескалація протистояння відбувається на тлі посилення військової присутності підрозділів ЗС РФ, як ділянках україно-російського кордону, так і безпосередньо на окупованих територіях Донбасу.

Так, 15 серпня в ефірі телеканалу ATR мною була оприлюднена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа", що протягом останніх тижнів на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званої "народної міліції ЛНР". Зокрема, бойовики відпрацьовували заняття танкових екіпажів.

Навчання бойовиків одночасно проходили на на полігоні поблизу с. Бугаївки (37 км на південний захід від Луганська), полігоні поблизу Мирного (41 км на південний схід від Луганська) та полігоні біля Круглика (31 км на південний захід від Луганська).

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в ході тактичних навчань "народної міліції ЛНР" була задіяна важка бронетехніка та ствольна артилерія, яка була передислокована, як з тилових районів "ЛНР" так із території РФ. Так, поблизу військового аеродрому, розташованого в 5 км на північний захід міста Міллерово (Ростовська область, РФ) зосереджені підрозділи 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Суворова, Кутузова, Невського танкової бригади (місце постійної дислокації - Чебаркуль, Челябінська обл)

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

22 серпня БПЛА дальнього радіуса дії Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні зафіксував 11 танків невстановленого типу на полігоні неподалік Тернового. Крім того, спостерігачам не вдалося провести верифікацію 7 танків (Т-72) та 7 самохідних гаубиць (2С1), оскільки їхні індивідуальні заводські номери були зафарбовані.

Відсутність на бронетехніці бортових номерів і тактичних знаків свідчить про її приналежність до військ вторгнення РФ.

Так, наприклад, 4-й окремий танковий батальйон 2-го АК НМ ЛНР має тактичний знак підрозділу, а саме: "8 в квадраті" і тризначну нумерацію машин батальйону.

Свого часу, в районі тимчасово окупованого селища міського типу Бірюкове Свердловського району Луганської області був розквартирований підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 90 чоловік. Крім живої сили було зафіксовано присутність важкої бронетехніки - танків Т-72 у кількості 25 одиниць. За інформацією місцевих джерел ГІ «Права Справа» загальне керівництво підрозділом здійснює підполковник ЗС РФ Мірзахметов Салават, башкир за національністю.

Крім того, були встановлені місця розквартирування бійців 7-ї окремої танкової бригади на території м. Луганськ. Також встановлені адреси баз зберігання та ремонту важкої техніки бойовиків на території Луганська та Луганської області.

Варто зазначити, що протягом минулого тижня з окупованого Луганська була отримана інформація про чергову ротацію російських "відпускників". Як повідомлялося раніше, одним з місць постійної дислокації російських "відпускників" є гуртожиток Луганського трубного заводу, що знаходиться за адресою: м. Луганськ, вул. Щорса, 2а.

Російські війська і місцеві бойовики використовуючи режим припинення вогню для перегрупування і активізації ресурсів матеріального забезпечення.

Дмитро Снєгирьов