Стало відомо, що резиденти Російської Федерації не зможуть купувати землю в Україні після скасування мораторію на її продаж. Про це з посиланням на "Українські новини" повідомляє 112.ua.

Заступник міністра економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький розповів, що купувати землю в Україні зможуть тільки громадяни України і компанії-резиденти України.

"Однозначно запобіжні норми повинні бути відносно країни-агресора. І якщо тим чи іншим чином земля з'явиться у власності росіян (наприклад, через спадщину) – то вона може бути конфіскована на користь держави", - розповів Тарас Висоцький.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадаємо, що ініціатива команди Зеленського скасувати до кінця поточного року мораторій на продаж сільськогосподарських земель в першу чергу повинна бути підтримана українським народом. Так вважає народний депутат Верховної Ради IX скликання Віктор Медведчук.

Як повідомляв портал Знай.ua, голова правління Агарного фонду - Андрій Радченко розповів про співпрацю з американськими аграрними компаніями, лобіюванні земельної реформи і майбутньому очолюваної компанії.

Також портал Знай.ua писав, що тепер всі громадяни України мають право на безкоштовну землю – кожен може отримати до двох гектарів під ведення так званого "особистого сільського господарства".