Буквально кілька десятиліть тому ми й подумати не могли, що нам безкоштовно можуть бути доступні цілий ряд цікавих каналів. А вже сьогодні безкоштовне цифрове телебачення в Україні - зовсім не розкіш. Дізнайтеся, який тюнер краще обрати? Як налаштувати безкоштовне телебачення? У цій статті ви знайде відповіді на ці та багато інших запитань, що останнім часом цікавлять користувачів.

Обираємо TV тюнер: як налаштувати Т2 (Україна)?

Сьогодні аналогове телебачення вважається застарілим. Ще у 2018 році Кабмін повідомляв про його можливе відключення. Але згодом терміни використання були продовжені. Раніше всіх попрощалися із аналоговим телебаченням Київ та жителі Кіровоградської області. Тут старі антени першими перестали ловити ТВ-сигнал. Поступово мешканці інших регіонів України змогли оцінити переваги цифрового ТБ.

У даний час ми вже не уявляємо себе без інтернету. А ось графік відключення аналогового телебачення залишився у минулому. Ера аналогового телебачення завершилася. На її зміну прийшло цифрова ера телебачення Т2. До речі, передові технології привертають увагу не тільки молоді, а й людей похилого віку. І багато жителів України вже встигли оцінити переваги сучасних ТВ тюнерів.

Якщо ви вирішили його придбати, скористайтеся слушними рекомендаціями. Перш за все, необхідно визначитися, якій модель варто віддати перевагу. Є тюнери, які приймають супутникові, ефірні або цифрові кабельні сигнали ТБ.

1-й варіант: супутникові - приймають сигнал через параболічні антени супутника. Цей сигнал відмінно ловлять DVB-S тюнер і DVB-S2.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

2-й варіант: ефірні - приймають сигнал через дециметрову антену. У такому випадку підходять пристрої DVB-T і DVB-T2.

3-й варіант: цифрові - гарний сигнал надходить через тюнери DVB-C і оновлений приймач DVB-C2.

Тюнери прийнято також називати ресиверами. Вони можуть бути розраховані на прийом одного виду сигналу. Але є й такі, які ловлять два або відразу всі – це, приміром, Combo. Перехід на цифрову приставку певної моделі необхідно здійснювати із урахуванням того, чи є у вас дециметрова антена. Для тих, хто не збирається її міняти, раціонально вибирати тюнер Т2.

Цифрове телебачення в Україні 2019

Тим, кого влаштує мінімальний набір безкоштовних каналів і програм, підійде приставка DVB-T2. При її придбанні зверніть увагу на блок живлення та корпус моделі. Краще відведення тепла буде в об'ємній приставці, оскільки й материнська плата у ній значніша. Тож краще зупиняти свій вибір на моделі з тюнером корпусом побільшим, ніж із мініатюрними розмірами.

Купуйте приставку із вбудованим зовнішнім блоком живлення - його простіше замінити у разі поломки. Та й прослужить він набагато довше, оскільки більш надійний та якісний. Тож ліпше за все віддати перевагу приладу із металевим корпусом, у якого багато вентиляційних отворів і вбудований блок живлення.

ТВ приставка відмінно підійде для більш просунутих користувачів. Завдяки домашньому функціональному медиацентру, ви зможете слухати музику, яка до вподоби, користуватися ТВ кінотеатром, обираючи найкраще.

Як налаштувати Т2 та яку антену обрати?

При виборі ТВ тюнера багатьох користувач цікавлять запитання: настройка й частоти, яку антену потрібно купити, щоб отримати якісний сигнал? Щоб програми у телевізорі транслювалися якісно, для приміщень найкраще купувати антени із вбудованими підсилювачами.

Цифрове телебачення в Україні 2019

Такі пристрої працюють краще. Вони здатні поліпшити загальну картинку, тому що прийом телевізійного сигналу для перегляду телевізора буде більш якісним. Конфігурація приладів також має значення.

Але найважливіший аспект - це місця розташування будинку. Прийом залежить від покриття і буде набагато ефективнішим та вищим у місці на відстані до двадцяти кілометрів від сигналу, що передається ретранслятом.

Пропали програми або сталося відключення від тюнера? Це означає, що кімнатної антени недостатньо. Зовнішні антени допоможуть виправити ситуацію. І у результаті ви зможете заощадити, приймаючи безкоштовні 32 каналу українського цифрового T2.

Сьогодні абсолютно нескладно підключити супутникове або цифрове телебачення у Києві, Житомирі, Запоріжжі і т.д. Та й у більш віддалених від великих міст населених пунктах підключення до цифрового телебачення уже не є проблемою.

Останнім часом люди почали віддавати перевагу більш сучасним технологіям. І рейтинг цифрової передачі інформації за допомогою тюнерів за останні роки суттєво зріс.

Якщо говорити про тюнер та його установку, то тут немає нічого складно. Програма налаштування пристрою проста. Буквально трохи витраченого часу. І ви зможете дивитися базові телеканали безкоштовно.

Цифрове телебачення в Україні 2019

Перш за все, необхідно придбати тюнер, антену й підключити її до RF IN (гніздо у пристрої). Потім з'єднати усі дроти - вставити їх у відповідні до телевізора роз'єми. У нових телевізорів вхід HDMI. Такий кабель відтворює картинку і звук кращої якості.

Домашні телевізійні антени до старого телевізора за тюнером Т2 будуть працювати за допомогою кабелю, який часто входить до комплекту пристрою. Якщо його немає, можна купити новий або використовувати від б\у техніки (роз'єм «тюльпан»). Зробити підключення нескладно: кожен штекер необхідно під'єднати до відповідного гнізда на тюнері Т2 за кольором.

Не обов'язково підключати усі 3 роз'єми із боку телевізора. Буває, що потрібно всього 2 кабелі. Після цього можна включити телевізор і тюнер, налаштувати спортивні, дитячі та інші Т2 канали.

Для цього необхідно переключити вхід телевізора, наприклад, вибрати HDMI кабель. У запропонованому меню здійснити установку каналів. Можливі такі варіанти: «автосканування» карти або «автопошук».

Коли процес налаштування закінчиться і пошук каналів на телебаченні буде завершено, на екрані телевізора з'явиться віконце: «пошук завершено». Натисніть на пульті управління «ок». Ви можете натиснути на список каналів, що з'явився на екрані, кнопками вгору/вниз. Залишилося тільки звикнути до нового пульта.

У налаштуваннях супутникового телебачення також немає нічого складного. Сьогодні супутники, обертаючись навколо планети, успішно передають сигнали. Тож у даний час можна насолоджуватися переглядом улюблених передач або цікавого фільму за допомогою супутникового або цифрового мовлення.

Цифрове телебачення в Україні 2019

Головне при установці тюнера й підключення цифрового ТВ - віддати перевагу посиленій антені, яка б відмінно сприймала сигнали датчика. Ви можете придбати пристрій за допомогою мережі інтернет. Між іншим, найбільшою популярністю користується сьогодні сайт «Розетка» зі зручним пошукачем і широким арсеналом представленої продукції.

Безкоштовне ТБ, Т2 канали, чому немає сигналу?

Список безкоштовних програм сьогодні досить широкий. Деякі користувачі, які оцінили переваги користування ТВ тюнером, уже не уявляють свого життя без цього пристрою у блакитних екранів телевізорів.

Але як бути, якщо не працює Т2? Пише: немає сигналу. Чому це відбувається? - спробуємо розібратися. Часом дійсно трапляється, що замість бажаних 32-х каналів ефірного телемовлення ТВ тюнер ловить тільки 16 або зовсім 8 каналів.

Для з'ясування причини відсутності сигналу або поганого прийому необхідно знайти найближчий датчик сервісу. Якщо приміщення, де знаходиться тюнер, входить у радіус сигналу, але його передача й частота все одно погана або відсутня, необхідно придбати іншу, більш сильну антену. Можливо, слабке покриття, через що канали не працюють.

Підходить та антена, у якій більший коефіцієнт посилення. Антену необхідно сфокусувати у напрямку датчика цифрового мовлення. У підсумку на екрані телевізора повинні з'явитися українські канали.

Останнім часом деяких жителів країни цікавлять також польські канали. Вони транслюються супутником Hotbird. У списки польської трансляції входять 140 каналів. Передачі польською мовою найрізноманітніших напрямків. Супутникову польську трансляцію представляють дитячі канали, спортивні, новинні та ін.

Цифровое и спутниковое ТВ

Як би складно людям похилого віку не давалися зміни, але навіть багато хто із них уже перейшов на цифрове ТБ. А й справді: цифрове телебачення в Україні зробило наше життя більш комфортним. ТВ тюнери допомогли глядачам розширити функціонал програм, що переглядаються.

Та й супутникове телебачення сьогодні розвивається досить швидко й бурхливо. У нього також маса переваг. У їх числі - широкий асортимент безкоштовних каналів, відмінна передача зображення, гарна якість звуку, широке охоплення зони сигналу із супутника.

Цифрове й супутникове ТБ - економічно вигідні способи перегляду телеканалів. Якщо ви досі не встигли оцінити їхніх переваг, поспішайте! Обирайте найбільш вигідний для себе варіант підключення. Та насолоджуйтеся комфортним переглядом!