День учителя
День учителя

Україна традиційно вважається країною з однією з кращих систем шкільної і університетської освіти. Вітчизняні школярі і студенти, які бажають отримувати знання, виходять зі стін навчальних закладів наполнененними енциклопедичними знаннями, які допомагають реалізуватися в майбутньому та розбиратися у різних громадських, культурних і політичних явищах.

Найчастіше найактивнішу участь в долі дітей мають вчителі. Педагоги часто жертвують своїм часом і вчать нове покоління не тільки предметам, але і життю, при цьому істотно втрачаючи в фінансовому плані і витрачаючи енергетичні ресурси.

Свято педагога: коли його відзначають

День учителя
День учителя

День вчителя, дата якого офіційно визначена на першу неділю жовтня, цього року призначено на 6 жовтня7 однак особлива дата педагога традиційно святкується в першу п'ятницю жовтня, яка в цьому році визначена датою 4 жовтня.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Саме в першу п'ятницю другого осіннього місяця подарунок вчителю підносять учні та батьки. В усіх школах країни в цей день проводяться дні самоорганізації, під час яких старші учні викладають молодшим.

Подарунок своїми руками учні робили і дарували ще з радянських часів. Саме з епохи СРСР це свято прийшло до сучасної України. Відзначимо, що День вчителя прижився і сьогодні, а його важливість не заперечується мільйонами дітей і дорослих.

Історія Дня вчителя

День учителя
День учителя

Вперше День вчителя на території сучасної України відзначили в 1965 році. Саме тоді керівництво УРСР визначило датою професійного свята освітян першу неділю жовтня. З 60-х також з'явилася традиція відзначати свято в школах в першу п'ятницю другого осіннього місяця.

Ось уже кілька десятиліть українці прикрашають шкільні класи та коридори кульками, плакатами, стрічками та іншими підручними засобами. У цей день прийнято організовувати святкові концерти і церемонії нагородження педагогів.

Особисто вчителя організовують святкові застілля: або в приміщеннях шкіл або в кафе або ресторані.

Традиції дня вчителя

День учителя
День учителя

Традиції святкування і ідеї для подарунків учителям в сучасній Україні наслідують радянські. Однак, в останні роки в школах намагаються знайти нові способи відзначити важливий для мільйонів день.

У 2019 по всій країні пройдуть святкові концерти, презентації, застілля, вечірки та інші урочисті заходи, присвячені цьому дню.

Місцеві і центральні органи влади нагороджують кращих педагогів, обдаровують їх грамотами та подарунками і висловлюють слова подяки.

Однією з головних традицій Днів Вчителі в Україні можна назвати дарування подарунків. Багато батьків хочуть подарувати оригінальний презент або обмежиться традиційними - цукерками, квітами або сувенірами.

З початком епохи соціальних мереж традиції перейшли і в Інтернет-площину. Українці влаштовують флешмоби, згадують шкільні роки, перших вчителів, роблять пости про те який подарунок вони робили класному керівнику, діляться курйозами та байками і всіляко креативлять.

Подарунки на День вчителя в 2019 році: дарувати чи не дарувати

День учителя
День учителя

В сучасній Україні серед вчителів і батьків є дискусійне питання: дарувати або не дарувати подарунки педагогам. У зв'язку з напруженою економічною і соціальною обстановкою в Україні, довготриваючою війною на Донбасі і моді на відмову від радянської спадщини, багато хто відмовляється дарувати або приймати подарунки на День вчителя.

Відзначимо, що офіційної заборони на презенти або наказу про їх дарування в Україні немає. Робити чи не робити подарунок вчителю - особистий вибір кожного. Якщо ви хочете привітати педагога своєї дитині, то вас лише може обмежити бюджет. Якщо ви не можете або не хочете витрачати гроші на поздоровлення вчителів, то розгляньте варіанти подарувати презент, створений своїми руками або привітайте працівника освіти особисто.

Які матеріальні подарунки можна презентувати вчителям?

День учителя
День учителя

Якщо у вас не вистачає фантазії, досвіду або просто часу на те, щоб вибрати подарунок вчителю і педогогічному колективу, то ця стаття для вас. Сьогодні в Україні прийнято дарувати на День вчителя такі подарунки:

  • квіти;
  • кімнатні рослини;
  • книги;
  • канцелярське приладдя;
  • листівки;
  • сувеніри;
  • кондитерські вироби;
  • предмети декору;
  • предмети побуту;
  • сертифікати з магазинів і торгових мереж.

Подарунки вчителям своїми руками

День учителя
День учителя

Привітати першого вчителя, вихователя і класного керівника можна не тільки витративши гроші на подарунки. Хороший педагог з радістю прийме і малюнки підопічних йому дітей, послухає пісні або вірші в власну честь або прийме інші наробки: прикраси власними руками від учениць, дарункі від хлопчиків (шкатулки, предмети побуту) та багато іншого.

Існує стереотип, що вчителям подобаються лише матеріальні подарунки. Однак дані опитувань дають привід вважати, що багато педагогів втомилися від квітів, які їм не подобаються, цукерок, які вони не їдять, алкоголю, який вони не вживають та іншого. Дехто говорить про екзотичні подарунки: живих свиней або домашніх тварин.

Привітання з Днем учителя

День учителя
День учителя

Якщо ви не змогли визначиться з подарунком для педагога або не встигли підготуватися до свята, то ви завжди можете усно привітати улюбленого педагога з чим вам і допоможе Znaj.ua.

Поздоровлення в прозі:

Професія вчителя поєднує в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і суворість! Вашу працю неймовірно складно оцінити, їй просто немає ціни! Ви стільки сил вкладаєте в свою справу, що часом забираєте свою цінну увагу у близьких. Бажаємо провести це свято в колі сім'ї. Любові вам, терпіння, щастя і благополуччя!

Дорогі наші вчителі! Вітаємо вас з Днем вчителя! Високо цінуємо щедрість ваших люблячих сердець, ваше терпіння і розуміння, відданість справі і любов до нас - своїх учнів! Бажаємо міцного здоров'я, бадьорості тіла і духу, радості від вашої нелегкої праці та усіляких успіхів в особистому житті! Нехай вас оточує повага і любов, доброзичливість і милосердя, життєрадісність і наша подяка!

Найтепліші і найщиріші поздоровлення з Днем вчителя. Бажаємо натхнення, терпіння, щирих посмішок учнів, подяки від батьків. Нехай натхненно починається кожен новий день. Будьте здорові, дорогий вчитель, наставник, мудрий порадник. Спасибі за знання, досвід і душевне тепло.

Поздоровлення у віршах

Нелегка праця - дітей вчити

І віддавати себе сповна,

Дорогу знань їм відкрити,

Знайти всі потрібні слова.

І в День учителя від нас

Прийміть вдячність,

Вона чесна, не напоказ,

Так нехай приносить радість.

Ваша терпляча, потрібна праця

Гідна захоплення,

Нехай всі квіти для вас цвітуть,

Додавши натхнення.

***

Нехай в осінній день прохолодний

Вам стане на душі тепло

Від поздоровлень і обіймів

Своїх рідних учнів.

Дякую вам за розуміння,

За доброту, терпіння і труд.

І за даровані нам знання,

За багато відпрацьованих хвилин.

Вашу працю оцінювати так складно,

Учителем не кожен зможе бути.

І без таланту просто не можливо,

Учням себе всю присвятити.

Удачі, нервів міцних і добра,

Ще здоров'я Вам ми побажаємо.

І щоб все чого ви навчаєте не було даремно,

Вас з днем ​​вчителя ми вітаємо!

Нелегка праця - дітей вчити

І віддавати себе сповна,

Дорогу знань їм відкрити,

Знайти всі потрібні слова.

І в День учителя від нас

Прийміть вдячність,

Вона чесна, чи не напоказ,

Так нехай приносить радість.

Ваша терпляча, потрібна праця

Гідна захоплення,

Нехай всі квіти для вас цвітуть,

Додавши натхнення.