В України планують зробити дороги платними, щоправда, тільки кілька. Про таке заявив міністр інфраструктури України Начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

За його словами, зараз в планах зробити деякі українські дороги платними.

"Одеську трасу робити зараз автобаном не зовсім актуально. Якщо ми хочемо говорити про якісь платні дороги, концесійні, то у нас є інші ділянки. За планом у нас: Львів – Краківець, київська кільцева, Біла Церква – Київ", – розповів Криклій.

Владислав Криклій

Також міністр підкреслив, що концесійні платні дороги завжди мають бути альтернативою щодо безкоштовних.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що раніше в.о. глави Укравтодору Славомир Новак, розповів, що будівництво платної дороги зі Львова до Краковець розпочнеться в 2020 році. При цьому вартість проїзду буде не більше 7-10 євроцентів (близько 3 гривень) за кілометр.

"Ми повинні брати в якості орієнтира європейські ціни. Але все ж в Україні буде трохи дешевше. Середня вартість будівництва автобану в Європі - 10 млн євро за кілометр. В Україні, думаю, вийде не більше 5-6 мільйонів євро за кілометр. Тому ціна проїзду не буде більше 7-10 євроцентів за кілометр", - тоді зауважив він.

Нагадаємо, раніше у Львові переповнена маршрутка "разбулась" посеред дороги, кадри за крок до катастрофи.

Також Знай.uа писав, що у страшній аварії під Києвом загинув хлопчик, неможливо стримати сліз.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що франківчанам показали карту смертельних доріг Прикарпаття, куди краще не сунутися.