14 жовтня насичений на свята день! У цей день відзначається відразу три свята: День козацтва, День захисника України і православне свято Покрови Божої Матері. Всі свята взаємопов'язані між собою і виникали послідовно згідно різних історичних і православних подій. Детальніше в статті про День козацтва, що це за свято і який подарунок вибрати для привітання відважних чоловіків, справжніх захисників.

Як утворилося свято День козацтва

З давніх-давен 14 жовтня віруючі християни святкують Покрову Пресвятої Богородиці. Це свято по праву можна вважати одним з найбільш шанованих як в Україні, так і за її межами. Незважаючи на те, що свято Покрови і козацтва має зовсім різний зміст, до них відносяться шанобливо, до того ж свято козацтва плавно випливає зі свята Покрови.

У давні часи Богоматір вважалася покровителькою всього українського козацтва. У багатьох містах України та Росії споруджувалися церкви Пресвятої Богородиці. У народі ці церкви називали ніяк інакше як козацькими. Практично у всіх церквах встановлювалися образи Покрови, куди козаки, гаряче молячись схиляли свої голови над іконами. Благання козаків були різними, але були й такі, які для всіх були єдиними - про мир на рідній території, про боже благословення і допомоги в бою. Власне, в сучасності це свято знайшло нове обличчя і стало називатися День захисника України. Радянське свято 23 лютого, день радянської армії плавно відійшов на задній план і зараз практично не вважається святом.

За старих часів саме в цей день 14 жовтня козаки збирали загальну раду в ході якої обирався гетьман і складалися найближчі оборонні, господарські та військові плани.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На зміну, до того ж під час військово-політичної обстановки в країні і прийшов день захисника України, нинішніх воїнів захисників країни - зіставляють з козаками минулих століть. Тому всі три свята можна вважати єдиними.

Що подарувати чоловікам на свято козацтва

Ймовірно, зараз не знайдеться жодної людини, яка б не чула, та й взагалі не знала б основного за життя і діяльність козаків. Про їх мужність і терпіння складалися пісні і балади, які піднімали козацький дух, допомагали впоратися з тяжкістю життя і просто залишатися разом, і йти пліч-о-пліч на захист рідної землі. Так, що там - український гімн і той просочений мужністю і несе в собі інформацію і козацькому дусі, і роді.

Образ мужності і стійкості духу навіки удрукований як в книжках історії, так і в свідомості людей. Природно, в цей знаменний і шанований день прекрасна половина людства бажає якось по-особливому привітати чоловіків. Але іноді в побутовості в голову не приходять ідеї, що ж можна подарувати татові, чоловікові, хлопцеві або хлопчикам з класу. Пропонуємо ознайомиться з варіантами подарунків, які можна піднести для мужньої половини людства в свято козацтва.

Що подарувати підліткам

Вже зі шкільної лави дорослі залучають дітей до української історії, інформують про знакові події, зокрема розповідають про козацтво і про їх дух свободи. Природно, і хлопчаки представляють себе на місці цих козаків, представляють як би вони махали шаблями, перемагали ворога, звільняли і захищали прекрасних козачок, з якими будували б побут і особисте щастя. Хочеться заохочувати такий порив мужності, тому дівчата на це свято готують своїм однокласникам подарунки. У той же час хочеться, щоб подарунок був не надто дорогим, але запам'ятовуючим і думка про нього майнула на довгі, довгі роки.

Перше, що спадає на думку, можна подарувати чашки, але не якісь там, а персональні з ім'ям, або навіть фотографією. Такий подарунок точно запам'ятатися, якщо, звичайно, не розіб'ється досить швидко.

Всім оточуючим хлопчакам можна подарувати квитки на новинку фільму або мультфільму. Звичайно, коли мова про мужність і героїзм, то краще дарувати квитки на фільм відповідної тематики, але все залежить від віку хлопчини, якому буде піднесений подарунок.

Датований блокнот теж буде хорошим подарунком, звичайно, до нового року тоді їм не скористаєшся, але не багато очікування і подарунок можна буде застосувати за призначенням.

Подарунок на День козацтва для чоловіка

Це свято прекрасна можливість, більше приділити уваги своєму чоловікові і щось подарувати. Так, як це свято мужності, то і подарунок повинен бути відповідним, що підкреслює значимість і статусність.

Якщо ваш чоловік любитель прикрас, то придбайте для нього браслет. Нині безліч варіантів прикрас як з дорогоцінних металів, так і просто біжутерії. Все більшої популярності набираю браслети з еко-шкіри, які оснащені якимось символічним елементом або фігуркою у вигляді знаку зодіаку або будь-який інший значок. Якщо у представниці прекрасної статі руки ростуть звідки треба, то можна самостійно зробити браслет. Для цього відвідайте майстер-клас або ж вдома самостійно через відео уроки зробіть подарунок. Так само з прикрас можна подарувати кулон, ланцюжок або перстень.

Інший варіант подарунка - наручний годинник. Такий подарунок для ділових чоловіків, для яких пунктуальність і своєчасність один з пунктів його іміджу і стилю життя. Якщо є відповідна фінансова можливість, то можна замовити фірмові годинники одного з відомих брендів, якщо такої можливості немає, то можна знайти доступні варіанти на будь-який розмір гаманця. Але не варто дарувати годинник окремо, щоб додати офіційності їх слід упакувати в симпатичну коробку.

Також для ділового чоловіка хорошим подарунком стануть запонки. Але якщо ви знаєте чоловіка досить малу кількість часу, то не слід дарувати такий подарунок, так як є чоловіки, які хоч і носять сорочки, але вони не люблять запонок. У підсумку замість приємного моменту може вийти зіпсований настрій для обох сторін.

Наступний варіант подарунка - сертифікат на відвідування масажу або іншої косметичної процедури. Хто сказав, що якщо мова про мужність, то тут немає місця релаксу? Дуже навіть є, адже і воїни іноді втомлюються бути воїнами і їм потрібно просто розслабитися.

Для чоловіків екстремалів хорошим подарунком стане новий туристичний намет, великий термос, каремат, сертифікат на здійснення якогось екстремального стрибка. Все, щоб ви не вибрали з цієї категорії обов'язково сподобатися чоловікові мандрівникові або екстремалу, але варто розуміти, що вже середина осені і цілком ймовірно, що ваші подарунки будуть лежати до теплої весни. Якщо вас не бентежить такий розвиток подій, то сміливіше вирушайте за такими подарунками!

Стандартний, але дієвий подарунок - це чоловічий органайзер з датованим блокнотом і різними підставками для офісу. Такий подарунок, дійсно вже став стандартним за багато років, але в той же час він потрібний. Дарувати його краще начальнику або ж колезі по роботі.

І звичайно ж не варто забувати про смакоту приготовану своїми руками. Який же чоловік не любить добре і смачно поїсти! Якщо ви знатна господиня, то тут вже ваш вихід! Ласунам можна приготувати торт і тематично його прикрасити, прямо на торті кремом написати побажання. Або до приготовленої випічці можна поставити пляшку вина і приємну вітальну листівку. Сучасні кулінари до таких свят спеціально готують кекси або торти з тематичним оформленням і ефектно упакованими коробками.

Якщо ж ваш чоловік не любить солодке, то накрутіть різноманітні суші, або ж замовте їх з доставкою додому і тоді у вас буде більше часу для себе. Від стандартних звичних страв слід відмовитися все-таки хочеться, щоб свято було запам'ятовуючим і не нагадувало стандартну вечерю перед телевізором.

Настають холоди, переконайтеся, що ваш чоловік ходить по дому в цілих і теплих домашніх капцях. Не багато чоловіків надають цьому значення, але всі ми розуміємо, що куди зручніше і приємніше, коли тобі комфортно. Також можна подарувати банний халат, який буде приємно зігрівати з настанням холодів.

Для господарського чоловіка відмінним подарунком стане набір інструментів. Якщо ваш чоловік таким часто користується, то, як правило, інструменти так само мають свій час користування і з часом потребують оновлення. Інструменти, які потрібно оновити ви дізнаєтеся відразу, як тільки відкриєте ящик з інструментами, ви побачите їх деталі вже перемотані ізолентою і чекають, коли їх замінять!

Подаруйте чоловічий букет. Ми всі звикли, що квіткові букети дарують переважно жінкам і вкрай рідко чоловікам, і це так і є. Але як гідна альтернатива квітковому букету прийшов їстівний букет. Як правило такі букети оформляються з пляшкою «пального» на смак чоловіка, а навколо неї копченості та інші улюблені ласощі вашого супутника. Такий букет можна зробити як самостійно, так і звернутися до знаючих людей.

Який би подарунок ви не подарували вашому чоловікові головне -робити його з душею і щирою посмішкою. Куди краще з любов'ю приготований чай, ніж подарований дорогий подарунок з холодним серцем.