Свято день захисника України відзначається 14 жовтня, це день є вихідним, в 2019 році він випадає на понеділок, але відпрацьовувати його після не доведеться. Цей день варто присвятити тому, щоб привітати всіх своїх знайомих, які є захисниками України, і отримати насолоду від трохи коротшого робочого тижня.

Всі, хто мають відношення до Дня захисника України, є нашими з вами захисниками, так, як тільки завдяки їм ми знаходимося в безпеці і може міцно і безтурботно спати.

Безсумнівно, кожна людина придумає, як провести ці довгі вихідні, які складуть три дні, та й свято в жовтні - це хороший привід відпочити на природі, так як погода ще помірно прохолодна. Можна влаштувати активний відпочинок або навпаки розслабиться на природі і влаштувати теплу сімейну фотосесію.

День захисника України

Інформація про свято

День захисника України - це досить нове свято, він був затверджений відповідно до указу президента України на той час Петра Порошенка No 806/2014 від 14 жовтня 2014 року, він був визначений як офіційно святковий і вихідний день.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Це свято вступає в силу з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України. Згідно з указом, в документ було внесена так само його дата щорічного святкування, нею стало 14 жовтня. Це свято прийшло на заміну всім відомого радянського Дня захисника Вітчизни, який відзначали 23 лютого. Це свято було призначено ще президентом на той час Леонідом Кучмою в 1999 році.

Так докладніше від тому, як була обрана дата для молодого свята - Дня захисника України. Дата 14 жовтня не була випадковою, вже тривалий час в цей день відзначався День українського козацтва - свято, яке приурочене до дня Покрови Пресвятої Богородиці. Так як історично відомо, що Матір Божа вважається захисницею і покровителькою козаків. Ще в цей день прийнято відзначати річницю створення Української повстанської армії (УПА). На той час президентом України Петром Порошенко було повідомлено, що він хоче на державному рівні вирішити питання про статус воїнів УПА як захисників України, то саме день 14 жовтня, найбільш правильно буде призначити днем ​​нового свята - Дня захисника України. І з цього часу день став асоціюватися зі справжніми героями України, учасниками бойових дій і війни за незалежність країни.

Історія свята

Урочисті заходи на честь свята

На сьогоднішній день Київ і Львів з року в рік готують оригінальну програму до Дня захисника України. Ще 10 жовтня 2015 року президентом України був прийнятий указ, що всі без винятку в цей день органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та об'єднання громадян зобов'язані встановлювати (вивісити) державний прапор.

Детальніше про те, як святкують День захисника України в Києві. Столиця до кожного важливого свята намагається підготувати велику кількість тематичних заходів, так і День захисника України стороною не проходить.

Різні заходи в день захисника України напевно знайдуть своїх шанувальників, серед заходів: молебні, виставки, концерти, патріотичні заходи.

Заходи на честь свята

З 1 жовтня в столиці було відкрито виставку фотографій «Українські воїни в зоні АТО / ООС в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого», вона триватиме до 30 жовтня.

В період з 7 по 13 жовтня пройде патріотична програма "За Україну, за її волю, честь і славу, за народ!" захід буде проведено в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва.

Ще в цьому музеї проходитиме виставка історії міста в період з 10 до 27 жовтня.

7 жовтня - організована книжкова виставка та огляд літератури "Щит українського народу", проведення заходу відбудеться в публічній бібліотеці імені Лесі Українки.

Через три дні - 10 жовтня проходитиме виставка літератури "Захисники рідної землі".

Далі в період з 10 по 30 жовтня проходитиме виставка "Козацька слава безсмертна" вона відбудеться в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця".

11 жовтня планується привітання ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які на сьогоднішній день знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі ветеранів війни в Пущі-Водиці.

Уже безпосередньо 14 жовтня проходитиме міське святковий захід до Дня захисника України, яке буде організовано біля будівлі Київської мерії.

Увечері цього ж дня в Палаці спорту відбудеться урочистий вечір, присвячений Дню захисника України.

Який подарунок вибрати для коханої людини

Само собою всім людям важливо знати, що його люблять і цінують, а особливо коли такі прояви він отримує від коханої людини. Так пропонуємо деякі ідеї які допоможуть підкреслити це і напевно сподобаються вашому обранцеві. Вибираючи оригінальний подарунок: хлопцю, чоловікові, синові, батькові, дідусеві так чи просто знайомому хлопчикові, важливо знати, що подобається чоловікові, так ви напевно зможете безпомилково підібрати для нього подарунок. Для того, щоб грамотно підійти до вибору подарунка, важливо проявити турботу, любов і фантазію до людини якому ви хочете купити подарунок.

Улюбленому чоловік можна подарувати якусь особисту річ, наприклад, стильну сорочку або светр (якщо він є любителем такого виду одягу), якщо ваш чоловік працює в офісі або є підприємців, йому можна подарувати блокнот - органайзер, так він зможе записувати туди всі свої справи і нічого не забути. Книга завжди є хорошим подарунком, а якщо ви підберете її за потрібною темою вашого чоловіка, то він напевно залишиться в захопленні. Актуальним подарунком будуть навушники, спортивний браслет, шкіряні чехли на існуючі гаджети. Якщо ваш чоловік є власником густої бороди, йому можна презентувати якісні засоби за її доглядом. Для спільного проведення часу можна подарувати чоловікові - квиток на концерт улюбленої групи, такий подарунок він запам'ятає на довго і буде часто розповідати своїм друзям, про те який незвичайний презент він від вас отримав до свята.

Подарунок для коханої людини

Якщо у вас стоїть питання перед вибором подарунка брату, рекомендуємо вручити йому який - небудь цікавий для нього аксесуар, напевно він про щось згадував, а ви просто не звернули на це увагу. Залежно від віку, можна так само презентувати братові квиток на участь в квест кімнаті або гру в віртуальної реальності, любителі безсумнівно оцінять такий подарунок.

Якщо ви працюєте в чоловічому колективі, то перед вами в цей день стане питання про те, що ж подарувати в День захисника України колегам. Співробітникам можна підібрати який - небудь подарунок для офісу: килимок для мишки, раму для фотографій, стильний органайзер, оригінальну ручку, шкіряну папку для документів або навіть квитки в кіно, на фільм який ви з ним разом обговорювали. Так він прийме ваш подарунок і зможе провести вечір зі своєю дружиною відпочивши від роботи в офісі.

Племінникам, хрещеників і просто всім знайомим хлопчикам, можна вручити досить потрібні подарунки, серед яких: іграшки, книги, набори солодощів, канцелярські предмети, скарбнички, спортивні м'ячі, ролики, конструктор, а можна замовити футболку з оригінальним принтом, будь-який хлопчик безсумнівно зрадіє такому оригінальному подарунку.