Колишній вихованець Одеського притулку поділився жахливими спогадами і розповів про страхіття, які творяться у дитячому закладі.

Підліток Андрій Александров стверджує, що йому довелося пробути 7,5 місяців в одеському Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей "Світанок". Він розповів про жахи, які йому довелося самому пережити та про те, як обходились в притулку з іншими дітьми, в тому числі, з найменшими вихованцями.

Андрій Александров розмістив свій пост у Facebook в групі "Захист прав дітей". Він розповів, що пробув у Центрі з 7 серпня 2017 року до 16 березня 2018-го та готовий підтвердити все, про що пише, на допиті чи в суді.

″Хочу щоб кожен знав, що насправді відбувається в таких установах і як важко домогтися правди там, коли ти дитина, ти ізольований від суспільства, у тебе немає права ні влаштуватися на роботу і жити самостійно, ні втекти, ні зателефонувати (оскільки діти іноді скаржилися по телефону, то телефони у нас відбирали) а все керівництво і служби, чиновники, які нібито повинні допомагати, покривають один одного і сліпі до наших проблем″, - пише Андрій.

У своєму дописі, він розповів жахливі речі про покарання, до яких вдавались вихователі, про карцер для дітей, про знущання на найменшими малюками. Від читання цієї ″сповіді″ мурашки по тілі.

"Пам'ятаю як втекли три дівчинки, Олена Аня і Карина (прізвища не пам'ятаю, їм було років 14-15), їх привіз назад екіпаж поліціі.На наступний день в притулок приїхав Крецул Андрій Георгійович, другого співробітника прізвище не пам'ятаю, вони закрилися з ними в кімнаті і дуже сильно били. Було чутно крики, звуки ударів, плач дітей.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Крецул обзивав їх повіями, погрожував що якщо ще раз повториться втечу, то вивезе їх на трасу і змусить там працювати (повіями). Раніше він так само приїжджав і виховував галасливих дітей, агресивно поводився, говорив "закрий *бало" дівчаткам", - описує будні дитячого притулку колишній вихованець.

Нагадаємо, в Україні ліквідують дитячі будинки.
З 2020 року українські дитбудинки не будуть приймати дітей. З часом ці заклади взагалі закриють.

Як повідомляв портал Знай.ua, в одному з дитячих притулків Одеси 16-річний підліток ґвалтував і бив дітей протягом декількох місяців.

Також Знай.ua писав, столичному дитсадку LeapKids приховують факти знущань над дітьми і відмовляються повертати гроші батькам.