Засновник китайського інтернет-гіганта Alibaba Джек Ма розповів, що для того, щоб досягти успіху в будь-якій сфері, потрібно багато і наполегливо працювати. Про це він розповів на Київському міжнародному економічному форумі.

Джек Ма зізнався, що сам він працює в "режимі 996". Бізнесмен у своїй промові зазначив, що люди за весь час існування планети зараз працюють все менше, однак у них немає вільного часу.

Так, Ма поставив у приклад свого дідуся, який працював по 18 годин 7 днів на тиждень і був дуже зайнятий. А от онуки самого Джека Ма будуть працювати 3 години три дні на тиждень.

Китайський бізнесмен Джек Ма, РБК-Україна
Китайський бізнесмен Джек Ма, РБК-Україна

Засновник інтернет-гіганта для себе виробив ідеальну формулу роботи. Він назвав її "режим 996". Згідно з нею, зайнятість людини складає з 9 ранку до 9 вечора 6 днів на тиждень.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Якщо ви хочете мати гарне майбутнє, хочете бути успішним, треба багато працювати", заявив він.

Бізнесмен підкреслює, що потрібно багато працювати для того, щоб досягти певного рівня в своїй сфері. Крім того, Ма зазначив, що навіть по 10-15 годин на день працювати – не проблема у випадку, якщо ремесло дійсно приносить задоволення.

“Коли я приймаю душ — я думаю, коли я в туалеті, — думаю, на пробіжці — думаю. Я ніколи не перестаю працювати”, — підкреслив засновник Alibaba.

Китайський бізнесмен Джек Ма, bykvu.com
Китайський бізнесмен Джек Ма, bykvu.com

Він попередив, що з віком не стає легше. Ма вважає, що жити треба сьогоднішнім днем, адже в майбутньому завжди будуть свої виклики і вирішувати їх варто по мірі надходження.

"Коли я був маленьким, я думав, що одного разу стану великим босом, буду палити сигару і дивитися фільм, бізнес буде легким. Зараз моя компанія сильно зросла. Я більше зайнятий, у мене більше проблем, тому насолоджуйтесь, поки ви маленькі. Велика компанія означає не більше грошей, а більше відповідальності”, — сказав Джек Ма.

Нагадаємо, Маск дав невтішний прогноз людству.

Як повідомляв Знай. ua, у Харкові засвітився засновник Alibaba Джек Ма.

Також Знай. ua писав, що мільярдер зробив вражаючий прогноз.