Стало відомо, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може виділити по 75 мільйонів євро на безпеку українських доріг.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Цей проект буде реалізовано в Києві, Дніпропетровську, Харкові, Львові, Кам'янець-Подільському та Одесі. Орієнтовна вартість проекту становить 177 мільйонів євро, з яких кредити ЄІБ - 75 мільйонів євро, ЄБРР - 75 мільйонів євро, а решта - власні кошти міст, технічна допомога та інші джерела фінансування", - розповіли у відомстві.

ремонт доріг, фото: Цензор
ремонт доріг, фото: Цензор

Наголошується, що представники ЄІБ також готуються до запуску другого етапу цього проекту з обсягом фінансування 50 мільйонів євро із залученням інших українських міст.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

При цьому реалізовувати другий етап фінансування почнуть лише після того, як використають надані кошти містам у першій частині проекту.

Нагадаємо, як може змінитися стан українських доріг під час президентства Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві перекриють дороги на тиждень: які вулиці варто об'їжджати.

Також портал Знай.uа писав, які дороги будуть ремонтувати в 2020 році.