Верховний касаційний суд України зобов’язав пішохода, з вини якого сталось ДТП, відшкодувати витрати на ремонт розбитого автомобіля, повідомляє ТСН.

У суді кажуть, що провину пішохода у ДТП повністю довели під час розслідування. Тепер винуватець буде зобов’язаний відшкодувати власнику автівки втирати на ремонт у сумі 100 тисяч гривень.

Пішоходи, Новый Взгляд
Пішоходи, Новый Взгляд

За чинним українськими законодавством автомобіль є “засобом підвищеної безпеки”, через що у більшості ДТП за участю пішоходів претензії висуваються в першу чергу до водіїв. Таким чином утворилось небезпечне замкнене коло, оскількі пішоходи все частіше ігнорували правила дорожнього руху. А тепер ситуація може змінитись кардинальним чином.

Нагадуємо, що вчора набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, які стосуються інвалідів, що пересуваються на візках.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні змінюють правила видачі соцдопомоги пенсіонерам: хто має право на пільги.

Також "Знай.ua" писав, що вихід українок на пенсію в 55 років: слуги народу розставили всі крапки над "і".