У четвер, 12 грудня, на планерному засіданні Київської міської ради депутати затвердили проєкт землеустрою щодо зміни меж столиці. Про це повідомляє пресслужба Київради.

Київські кордони збільшаться

Зазначається, що межі Києва залишалися незмінними протягом 30 років.

"За даними Департаменту земельних ресурсів, з 1989 року і до цих пір межі міста Києва не змінювалися. Більш того, за останні 28 років були відсутні документи про конфігурації меж міста. Це робило неможливим розробку проекту по їх зміні. У вересні 2019 року були знайдені офіційні дані про встановлення і закріплення межовими знаками меж міста Києва. Робота проводилася Українським державним інститутом інженерно-геодезичних вишукувань і зйомок "УкрГИИГис" у 1989-1990 роках", — йдеться у повідомленні.

Київські кордони збільшаться

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згідно з рішенням депутатів, на території столиці може збільшитися на 2771 га за рахунок земель області. До того ж, місто повинен передати із земель Київської міської ради до складу земель Київської області 55,4 га.

З урахуванням цих даних розробили проект зміни меж міста Києва, яким планується збільшити територію міста з 82 635 га до 85 351 га.

Нагадаємо, що кожен рік у столиці ВДНГ перетворюють у справжню зимову країну зі своїми правилами, законами і атмосферою. Отже, цей рік не став винятком, і одне з найулюбленіших місць Києва перетворилося в "новорічну країну чудес".

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві неадекватний молодий чоловік виліз на дашок магазину посуду та декору "Кияночка".

Також портал Знай.ua писав, що обіцяне мером Києва Віталієм Кличком відкриття автомобільного руху по "втомленому" Шулявському шляхопроводу може відбутися вже в цьому місяці.