У 2020 році в Україні очікуються помітні зміни в пенсійній системі. Планується збільшення розміру пенсій для певних категорій літніх людей. А також зміниться порядок виходу людей на заслужений відпочинок після досягнення ними певного віку.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про можливе підвищення пенсійних виплат на 400—1000 гривень людям, яким понад 80 років у 2020 році. Для цього пенсіонерів поділили на вікові категорії. З цією метою держава має виділити 13 мільярдів гривень. Надалі планується поступове підвищення пенсій і для інших вікових категорій.

Пенсіонери, фото: Акценти
Пенсіонери, фото: Акценти

"Ми придумали дуже цікаву стратегію з підвищенням пенсій за віком. Спочатку ми готові сильно підвищити пенсії найбільш літнім. Але всім відразу підвищити не можемо, тому що у нас 12 мільйонів пенсіонерів", — зазначив Володимир Зеленський. Володимир Зеленський

Міністерство соціальної політики України опублікувало детальні вимоги до майбутніх отримувачів пенсій. Згідно з ними, для виходу на пенсію з 2020 року українцям потрібно буде мати від 27 років стажу, якщо вони хочуть вийти на заслужений відпочинок з 60 років.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Трудовий стаж
Трудовий стаж

За розрахунками міністерства, до 2028 році в Україні лише близько 45% 60-літніх людей зможуть вийти на пенсію вчасно. Іншим через брак стажу доведеться працювати до 63 або 65 років. Повідомляється, що з кожним роком вимоги до обов'язкової тривалості трудового стажу будуть тільки збільшуватися. Також в Україні існує можливість докупити страховий стаж.

Нагадаємо, чи є життя після 1 січня: нові пенсії, зарплати і прожитковий мінімум у 2020

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців попередили про підвищення податків: скільки платитимемо у 2020 році

Також "Знай.ua" писав, кому пощастить вийти на відпочинок достроково