Зима традиційно багата на свята, - як і церковні, так і світські. Сезон починається ще з 19 грудня - з дня Святого Миколая. Пізніше православні і католики в Україні відзначають два Різдва, а всі українці повсюдно - Новий рік. Завершується святкова пора 19 січня - святом Хрещення Господнього.

У цій статті ми розповімо про історію свята, його традиції, а також поділимося кращими прикладами поздоровлень в прозі, якими ви можете поділитися особисто, по СМС або використовуючи один з улюблених месенджерів.

Крещение: источник: 24tv.ua

Хрещення в 2020 році: історія свята

Крещение: источник: sib-catholic.ru

Поздоровлення на день Хрещення Господа християни почали відправляти один одному ще за часів Римської імперії. Свято традиційно відзначає 19 січня і покликане відзначити той день, коли Ісус Христос вирішив попрощатися з простим життям і почати виконувати місію, покладену на нього Богом Отцем - проповідувати істинну віру і рятувати людей від гріха.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Перехід Ісуса Христа до віри і проповідування був закріплений, коли йому виповнилося 30 років. Тоді Божий Син з'явився на березі річки Йордан і прийняв хрещення від святого Іоанна, котрий отримав звання Хрестителя.

Процес хрещення Сина Божого був символічний і знаменував відмову від колишнього способу життя, гріхів і фіксував його наміри стати новою людиною і майбутнім рятівником всього людства.

З моменту хрещення і починається духовний шлях Христа, описаний в Біблії і закінчився його розп'яттям і воскресінням.

Наприклад Сина Божого пішли і всі, хто зараховує себе до його вірі. В Україні та інших християнських країнах прийнято хрестити дітей ще в дитинстві, проте почати духовний шлях християнина можна і в дорослому віці.

Хрещення: традиції свята

Хрещення Господнє - це одне з найдавніших і шанованих свят християн і має безліч традицій, головною з яких є пірнання в ополонку або замерзле зимове море. Згідно з народними традиціями і віруваннями Церкви, вся вода 19 січня є святою і несе цілющі і омолоджуючі властивості. Однак, особливо корисним вважається купанням в ополонці, попередньо освяченій служителем церкви.

Крім купання, українці та інші християни східного обряду активно колядують, готують святковий стіл і вітають один одного. Сьогодні відзначити це свято можна не тільки особисто, але і по СМС, телефону, Телеграму або Вейберу, відправивши текст повідомлення або картинку на номер рідного, близького або просто знайомої людини.

Привітання з Хрещенням в прозі: кращі приклади

Крещение: источник: foma.ru

Зі святом Хрещення, Богоявлення на який чекають мільйони людей можна скласти привітання своїми словами. Якщо ви не хочете витрачати свій час на складання прикольного, веселого, милого або традиційного привітання, то у нас є вихід для вас.

Кращі тексти привітань в прозі на Хрещення зібрані спеціально для вас в цьому матеріалі.

***

Бажаю, щоб кожна твоя мить була такою же чистою, світлою і доброю, як це свято. Щастя тобі, здоров'я, і ​​нехай Господь тебе береже. З Хрещенням Господа!

***

У день Хрещення Господнього всім серцем бажаю небесної благодаті і життєвого щастя, істинної віри і світлої надії, чистої любові і душевного добра.

***

Вітаю з Хрещенням Господнім. Бажаю щасливо жити з Богом в душі і з любов'ю в серці, бажаю кожен день зустрічати в доброму здоров'ї і прекрасному настрої.

***

З днем ​​Господнього Хрещення. Бажаю Вам міцного здоров'я, багато щастя і доброти. Нехай ваш будинок завжди обходить біда стороною.

***

З хрещенням Господнім Вас вітаємо. Бажаємо довголіття і міцного здоров'я. Благополуччя Вашій родині і всім близьким!

***

Вітаю з Хрещенням Господнім і від чистого серця для твого серця хочу побажати надії, любові і віри, а також радості, втіхи і чудес. Нехай свята водиця змиє все недуги і наповнить тебе новими силами!

***

З Хрещенням. Бажаю вам побільше здоров'я і добрих помислів. Нехай ваш будинок буде сповнений щастя, веселощів, спокою, благодаті і світу.

***

З Хрещенням Господнім. Бажаю звільнити серце від образ, а душу - від розчарувань, бажаю очистити життя від зла, а свої думки - від дурниць. Здоров'я, миру і благополуччя!

***

З Хрещенням Господнім. Бажаю праведного життя без бід і печалей, в любові і достатку.

***

Бажаємо фортеці в вірі, щирості в любові і чистоти в своїх думках, серцях і душах. З Хрещенням!

***

Бажаю ангела хранителя в ваш будинок, щоб він наповнив його світлом, достатком, любов'ю і добром. З Хрещенням!

***

Бажаю скупатися в ополонці, отримати заряд бадьорості, гарного настрою, міцного здоров'я та Божого благословення! З Хрещенням!

***

Господь вкриє вас від бід, подарує мир, добро і світло. Живіть з чистотою в серце, помислах і душі. З Хрещенням!

***

Бажаю, щоб у вашому серці спалахнув вогник добра, а ваше життя стало світліше, щасливіше і благополучніше. З Хрещенням Господа!

***

Нехай господь ніколи не залишає твій будинок, тебе і твоїх близьких. Бажаю щастя, міцної віри і чистих думок. З Хрещенням!

***

Бажаю добрих звісток, тільки добрих і довгоочікуваних гостей, щасливих, благополучних років, щоб в них не було горя, печалей і бід. З Хрещенням!

***

З Хрещенням Господнім. Нехай кожен день в твоєму житті буде благодатним, нехай все непогоже відтепер залишить тебе назавжди.

***

Нехай Господь не залишить тебе, навчить терпінню, співчуття і смирення. Обдарує світлою радістю і дозволить дізнатися, що є - справжнє щастя. З Хрещенням!

***

З Хрещенням! Нехай душа світиться від радості, тіло буде сильним і здоровим, серце наповнюється любов'ю, а вдома панує затишок, благополуччя і достаток!