Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким до 2020 року планується призвати на строкову службу до ЗСУ громадян, починаючи з 18 років. Відомо, що раніше призовний вік стартував з 20 років.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Офісу Президента України.

Призовники, фото: Місто Івано-Франківськ
Призовники, фото: Місто Івано-Франківськ

Так, відповідний указ №13/2020 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу в 2020 році" з'явився на сайті Президента. Також в указі уточнюються терміни призовів: з квітня по червень (весняний) і з жовтня по грудень (осінній).

"Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку", — йдеться в документі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Вісті
Володимир Зеленський, фото: Вісті

Нагадаємо, киян візьмуть "під приціл" сотні камер, усамітнитися не вийде: у Кличко розкрили деталі ноу-хау.

Як повідомляв Знай.uа накрутити "невелику" зарплату в тисячу доларів: Катеринчук розкрив схему під носом у Зеленського.

Знай.uа писав, у Харкові небувалий ажіотаж на біометричні паспорти: куди "намилилися" тисячі українців.