В Україні кожна п'ята пачка масла виявилася фальсифікатом, повідомляє Держслужба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Для проведення експерименту дослідники придбали зразки масла в торгових мережах Сум, Черкас, Нової Одеси та Калуша. Всього було куплено 77 зразків (231 пачка). Серед представлених зразків 28 українські і 2 німецькі.

Дослідження показало, що 16 відібраних зразків масла – це фальсифікат: Суми – 3 зразка; Нова Одеса – 2; Черкаси – 3; м. Калуш – 8.

Наголошується, Івано-Франківський міськмолокозавод випустив масло, в якому половина складу – замінники. Богодухівський завод на Харківщині в масло додав 75% немолочних жирів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В Одеській області в місті Кілія зробили масло, де виявилося 92% немолочних жирів. У маслі під назвою "Квітень", яке зробили в Каневі – 87% немолочних жирів.

Масло, яке виготовили у Дніпрі ТОВ "Інтермол", виявилося на 100% підробленим. Такою ж виявилася підробкою продукція "Миколаївмолпрома", де аналіз показав 100%-ий фальсифікат. Три пачки з Сум показали чисте масло, дві інші – з домішками (10%).

Уточнюється, що в зразках масла, навпроти яких стоять прочерки, невідповідності не виявлено.

Нагадаємо, що українцям варто приготуватися до різкого подорожчання продуктів харчування, зокрема, хліба, круп і молочних виробів.

Як повідомляв портал Знай.uа, небезпечні ласощі з супермаркету в Дніпрі довели дитину до сліз: "Встигла відкусити шматочок…".

Також портал Знай.uа писав, що українці витрачають на їжу цілий статок, в Європі поділилися реальними цінами.