Свято закоханих - найромантичніше, ніжне і незабутнє свято в році. Відзначити 14 лютого в компанії приємної людини або коханого - мрія будь-якої людини.

Однак як зробити День Святого Валентина незабутнім? Яким чином не зіпсувати вечір використанням кліше або ж вибравши традиційний шлях, зробити все ідеально - як в ваших мріях. Відповідей - безліч і з деякими з них ми ознайомимо вас в нашому новому матеріалі.

День Святого Валентина: источник: stb.ua
День Святого Валентина: источник: stb.ua

День святого Валентина: коли святкують, історія свята

Свято всіх закоханих традиційно відзначається 14 лютого. У цей день католицька церква вшановує святого Валентина - покровителя всіх закоханих. Історія свята має багатовікову історію і починається ще за часів Римської імперії.

Вчені припускають, що в християнській традиції День святого Валентина замінив античні луперкалії. Під цим поняттям мається на увазі свято родючості і так званої гарячкової любові бога Фавна, який вважався покровителем пастухів. У роки існування Римської імперії язичницьке свято припадало якраз на 15 лютого.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

З введенням християнства свято луперкалій було заборонене, але не забуте народом. Натомість язичницького святкування церква вирішила ввести День святого Валентина, якого проголосили покровителем усіх молодих пар.

Легенда про покровителя всіх закоханих святого Валентина зародилася за часів пізнього Середньовіччя в Західній Європі. Житіє добре відомого мученика обросло різними легендами, за якими він таємно вінчав закохані пари, включаючи римських солдатів і молодих дівчат, що було заборонено в язичницькі часи. Однак святий Валентин співчував молодим парам і проводив над ними таїнство шлюбу, за що був страчений римською владою. За переказами, у самого Валентина була кохана Юлія, якій він перед смертю надіслав любовний лист - першу валентинку. Смерть покровитель всіх закоханих прийняв саме 14 лютого, після чого цей день і був визнаний святом для закоханих сердець.

Традиція святкування Дня святого Валентина почала розвиватися вже з п'ятнадцятого століття, поштовхом до популяризації свята стало творчість великого англійського поета Джефрі Чосера.

В Україні свято всіх закоханих проник лише після розпаду СРСР і стало одним з елементів західної культури, паростки якої активно прижилися на посткомуністичної грунті.

Відзначимо, що католицька церква вважає День святого Валентина не офіційним святом, а деякі ієрархи православної церкви і зовсім вважає цей день порочним.

Кращі ідеї для святкувати день Святого Валентина

День Святого Валентина: источник: libymax.ru
День Святого Валентина: источник: libymax.ru

Якщо, ви думаєте, де відсвяткувати День Святого Валентина, то спочатку потрібно розрахувати ваш бюджет. Ви можете відзначити День всіх закоханих в кафе, ресторані, на курорті, в готелі, SPA або на ж на вулиці, влаштувавши романтичний променад.

Однак, якщо ви хочете якісь конкретні ідеї, то у нас є для вас кілька ідеальних пропозицій.

Зробіть пропозицію руки і серця

День Святого Валентина: newwoman.ru
День Святого Валентина: newwoman.ru

Якщо ваші відносини міцні, перевірені і ви знаєте, що хочете провести з коханою або коханим все життя, то День святого Валентина - кращих варіант зізнатися в своїх почуттях і почати готуватися до весілля.

Укладіть віртуальний або ритуальний шлюб

День святого Валентина: источник: iz.ru
iz.ru

Незабутнім день Святого Валентина для другої половинки буде якщо, ви підете на символічний жест - оформите шлюб в Інтернеті або в закладі, який пропонує церемонію укладення союзу. Це весела, романтична, незабутній і не має наслідки крок у ваших стосунках.

Влаштуйте вечірку в стилі ретро

День Святого Валентина: источник: pinterest.com
День Святого Валентина: источник: pinterest.com

На двоє 2020 рік, а це значить, що божевільні джазові 20-е були рівно 100 років тому і вони знову в моді. Зберіть тематичний плейлист, візьміть в оренду костюми та атрибутику шалених років сухого закону в США і влаштуйте вечірку в цьому стилі. Такий День Святого Валентина ваша половинки і численні знайомі і друзі точно не забудуть.

Влаштуйте піжамну вечірку

День Святого Валентина: источник: .livejournal.com
День Святого Валентина: источник: .livejournal.com

День Святого Валентина в домашньому форматі хороший для тих, хто перебуває в тривалих відносинах або ж хворіє, так як на дворі сезон застуди та грипу. Так, ви можете побути наодинці, отримати насолоду один від одного, смачно поїсти, випити, подивитися романтичні фільми і послухати відповідну музику.

Влаштуйте гучну вечірку для всіх

День святого Валентина: источник: v-thailand.com
День святого Валентина: источник: v-thailand.com

Ви щасливі і хочете ділиться своїми емоціями з усіма? - Запросіть їх на паті. Так, ви гарантовано будете веселими в цей день, а також розвієте друзів, які відчувають самотність і тугу на свято всіх закоханих.

Рушайте в романтичну подорож

День святого Валентина: источник: ural.org
ural.org

Якщо вам дозволяє бюджет і час, то візьміть квиток на відпочинок в інше місто або країну. Вихідні в горах або на морі стануть незабутньою пригодою для вас і вашої пари.

Сходіть в кіно

День Святого Валентина: источник: bonlady.ru/
День Святого Валентина: источник: bonlady.ru/

Традиційний варіант, який задовольнить кожного. Кінотеатр - притулок мрій, в якому ви можете отримати насолоду від того що відбувається на екрані і один від одного. Візьміть напої та ласощі в зал, а попередньо подаруєте один одному подарунки.

Замовте тематичну фотосесію

Зробити фото на День святого Валентина - вірний спосіб запам'ятати цей день на все життя. Ви можете переодягнутися в героїв улюбленого фільму, серіалу або книги, пограти з образами або зафіксувати себе справжніх, красивих і закоханих на фото майстра.

Сходіть в планетарій

День святого Валентина: источник: wikiwand.com
День святого Валентина: источник: wikiwand.com

Що може бути красивішим за зоряне небом над головами закоханих? - Нічого. Якщо у вашому місті є планетарій, то швидше за бронюйте квитки і йдете на одне з тематичних шоу в цей день.

Підіть в театр

День Святого Валентина: pravda-nn.ru
День Святого Валентина: pravda-nn.ru

Похід в кіно - традиційний спосіб провести романтичний вечір, який не втрачає своєї актуальності. У великих містах безліч вистав на будь-який смак, ціни на які цілком прийнятні, так що не втрачайте свій шанс на прекрасний вечір.

Сходіть в філармонію

День святого Валентина: источник: yandex.com
День святого Валентина: источник: yandex.com

Класична музика - не нудна, а до її прослуховування варто підходити з усвідомленістю. Прослухати кращі романтичні твори класиків на День святого Валентина краще ввечері, що стане незабутнім для вас обох.

Сходіть в музей

День святого Валентина: источник mag.relax.by/
День святого Валентина: источник mag.relax.by/

У великих містах безліч прекрасних музеїв і галерей, в яких виставляються полотна, які можуть розтопити серця навіть самих холодних людей.

Сходіть на каток

[img desc=""]692986[/img

На День Святого Валентина працюють катки, година на яких стане прекрасним видом активного відпочинку. На льоду, ви зможете зробити безліч милих, кумедних і романтичних фотографій, які стануть для вас теплими спогадами.

Замовте кінний екіпаж

День святого Валентина: источник mag.relax.by/
День святого Валентина: источник mag.relax.by/

Яка дівчинка не мріяла прокотиться в кареті, як справжня принцеса? - Подаруйте мрію своїй коханій на День святого Валентина і замовте прогулянку по нічному місту, оскільки це стане унікальним романтичним переживанням для вас обох.

Сходіть в боулінг

День святого Валентина: источник mag.relax.by/
День святого Валентина: источник mag.relax.by/

Пограти в популярну гру, смачно поїсти, випити і зробити фото - кращий варіант вечірнього святкування. Він ідеальний як і для самотньої пари, так і для компанії друзів, як і в парі, так і самотніх.

Сходіть на урок танцю

День святого Валентина: источник mag.relax.by/
День святого Валентина: источник mag.relax.by/

Почати займатися танго, латино або вальсом на День святого Валентина - стане кращою ідеєю для вас і вашої другої половинки. Навчіться користуватися своїми тілами і зливатися разом в потоці пристрасного танцю.

Зіграйте в твістер

День святого Валентина: источник mag.relax.by/
День святого Валентина: источник mag.relax.by/

Проста і здавалося б дитяча гра завжди проходить весело і шумно і як ніколи підійде для активного проведення часу молодої пари.