Онлайн магазини як невід'ємна частина життя 21 століття

Сьогодні покупки в інтернеті через різні додатки — це буденність майже для кожного користувача інтернету, починаючи від матусі в декреті, закінчуючи риболовом, який бажає придбати щось корисне і потрібне. Такі покупки відбуваються в режимі «експрес», що дуже зручно та легко, без зайвих рухів тіла і нервів. Все, що потрібно, — оформити замовлення, зробити оплату і зайти на пошту за товаром.

Ні для кого не секрет, що набагато зручніше вибирати собі речі гардеробу, аксесуари або побутові речі вдома на дивані або сидячи в кав'ярні разом з подругою. Крім того, замовити та оплатити товар без примірки, витраченого часу і зусиль набагато більше піднімає настрій і залишає багато сил на інші не менш важливі моменти повсякденного життя.

Онлайн покупки стають замкнутим фінансовим колом
Онлайн покупки стають замкнутим фінансовим колом, kirulanov.com

Онлайн магазини сьогодні являють собою величезний спектр товарів та послуг. А знайти необхідний онлайн магазин на свій смак зовсім нескладно. Ви можете заказати необхідний розмір, якого немає в самому магазині, і вам його доставлять в необхідний термін зі складу. Ви можете ознайомитися з коментарями покупців, з їх відгуками, прочитати плюси і мінуси, способи використання і застосування та переваги товару. Після чого ви з упевненістю можете оформляти замовлення або перейти до іншого схожого товару.

Зазвичай в інтернет магазинах представлені різні бренди, товари світових і відомих компаній. Користувачам Аліекспресу надають знижки, бонуси, пропонують різного роду акції, ведуться накопичувальні рахунки. Їх можуть інформувати про наявність або надходження нових цікавих товарів. Є також можливість зв'язатися з оператором магазину в чаті або за допомогою дзвінка на пряму лінію магазину, щоб порадитися або дізнатися деякі деталі про самий товар, порядок купівлі або про розмір і чи є він в наявності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Приклад головної сторінки AliExpress
Приклад головної сторінки AliExpress. aliexpressom.ru

Інтернет магазини також влаштовують покупців, які люблять робити вибір в тиші та в спокої, без постійного нагляду консультанта або продавця, який нав'язливо хоче вам щось запропонувати. Ви належите самі собі, і ніхто не зможе нав'язати вам свою думку або злукавити, підходить вам це футболка чи ні, і чи ваш це розмір.

До речі, щодо розміру. На сайті магазинів в основному надаються спеціальні таблиці з розмірами, де ви з легкістю можете визначитися зі своїм. А реєстрація на таких сайтах відчиняє вам двері у світ покупок.

Існує безліч різних інтернет магазинів, але поговоримо про один з найпопулярніших і часто використовуваних в Україні, та й в усьому світі — AliExpress. Магазин представляє глобальний віртуальний майданчик товарів, від А до Я. На Аліекспресі можна знайти абсолютно все. Товари можна придбати оптом чи вроздріб. Сайт доступний на різних мовах світу: англійською, російською, українською, іспанською, нідерландською, французькою, італійською, польською, арабською та португальською. Офіційний сайт доступний в будь-який час дня і ночі, і все, що потрібно, — це бажання "пошопитися" і вбити в пошукову систему назву сайту. Або ж просто закачати собі на смартфон додаток AliExpress.

Як зареєструватися на AliExpress?

Користуватися сайтом неймовірно легко і доступно для кожного. Для того, щоб замовити товар і оформити замовлення, необхідно пройти процес реєстрації, який не займе більше п'яти хвилин. Зареєструватися можна на офіційному сайті в інтернеті або у власному додатку на телефоні (при установці).

При реєстрації потрібно вказати свою електронну пошту, якщо ж у вас її немає або з яких-небудь інших причин у вас немає бажання проходити процес реєстрації на сайті, ви можете встановити додаток AliExpress на мобільний і оформляти замовлення і робити покупки без реєстрації. Але варто зазначити, що після реєстрації у вас з'являються певні "привілеї", такі як оповіщення на пошту про різні знижки, пропозиції, про акції та інше.

як знайти та скачати додаток у маркеті
як знайти та скачати додаток у маркеті, alisale.by

Зареєструвавшись, у вас з'явиться особистий кабінет, своя корзина, відмічені товари, знижки або купони. Якщо додаток буде встановлено на вашому смартфоні, потреби виконати авторизацію (вхід в особистий кабінет) не буде. Якщо ж ви будете заходити за посиланням в інтернеті, то в авторизації уже буде необхідність.

На сайті є два способи знайти необхідний вам товар:

  • Згідно з різновидом товару, тобто до якої категорії відноситься товар (одяг, техніка, речі для дому та затишку та ін.).
  • Пошук на самому сайті (вбиваєте у пошуку назву товару).

Обидва варіанти зручні, все залежить від того, чи шукаєте ви щось конкретне або тільки збираєтеся собі що-небудь доглянути.

Вам доступні різні види фільтрів: ви можете вибрати матеріал, з якого буде зроблена річ, вказати, на яку суму грошей ви розраховуєте, її колір, текстуру, форму тощо. Далі із запропонованих товарів вибираєте той, який вам необхідний. Після чого обираєте свій розмір, колір, кількість. Потім, в залежності від продавця і виробника, вам буде запропоновано, звідки доставити посилку.

Процес оплати і способи отримання товару

Після вибору йде оформлення платежу. Ви можете вибрати, яка оплата вам більш зручна — готівкою на пошті при отриманні або передоплата за допомогою карти. Варто відзначити, що спосіб оплати за допомогою карти абсолютно безпечний і легкий, на самому сайті вказані усі необхідні графи для заповнення.

Сума на товар буде вказана у валюті, яку ви також можете вибрати під картинкою товару. Після обраного способу оплати варто визначитися, як посилка буде доставлена — на пошту зручного вам відділення чи кур'єром.

Звертаємо увагу на те, що за саму доставку може стягуватися плата, але не завжди. Про цю інформацію можна дізнатися на самому сайті товару ще до початку оформлення замовлення.

Місцезнаходження посилки можна відстежувати за номером замовлення за допомогою особистого кабінету. Посилки приходять на поштове відділення (наприклад, в Україні найчастіше використовується "Нова Пошта"), а потім вам надходить повідомлення. Отримати посилку можна в зручний для вас час: потрібно прийти на пошту з паспортом та забрати свій товар згідно з номером замовлення, який буде вказано в повідомленні. Якщо до цього ви вибрали оплату готівкою, ви оплачуєте замовлення при отриманні.

У наш час дуже багато людей використовують інтернет магазини для покупки різних видів товарів. І варто підкреслити, що AliExpress має велики успіх не тільки в Україні, але і в багатьох інших країнах. А наявність додатку та сайту на різних мовах, а також варіації брендів і товарів робить AliExpress жаданим помічником у повсякденному житті людей.