Спорт і здоровий спосіб життя — найактуальніша тема наших днів. Мільйони людей у всьому світі регулярно займаються спортом вдома, в спортзалах чи на природі. Сьогодні бути підтягнутим і здоровим — необхідність для того, щоб справлятися зі стрімким темпом життя.

Крім того, спорт і ЗСЖ сьогодні дуже модні. Ми не можемо називати себе прогресивним представником суспільства, якщо не займаємося різними видами фізичної активності і не дотримуємося певних стандартів харчування.

Багато чоловіків і жінок думають, що спорт — це довго і дорого. Однак це не так. Тримати себе в формі можна за будь-які гроші, в будь-якому місці і при гострій нестачі часу. Вправи з резинкою доступні, як і вдома, так і на вулиці або в офісі. Резинка для фітнесу обійдеться вам в копійки, ефекту від неї може бути більше, ніж від дорогого фітнес-залу та особистого тренера.

У цій статті ми розповімо про те, що таке тренування з резинкою, розглянемо найбільш вдалі пози для занять вдома і поділимося рекомендаціями від кращих майстрів спорту з усього світу.

Тренування з гумкою: джерело: pinterest.com
Тренування з гумкою: джерело: pinterest.com

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Спортивна резинка для тренувань: вивчаємо історію інвентарю

Тренування з гумкою: джерело: pinterest.com
Тренування з гумкою: джерело: pinterest.com

Тренування з резинками — давній спосіб тримати себе у формі, який вперше почали використовувати жінки в позаминулому столітті. Тренування з резинкою допомогало формувати фігуру і позбавлятися від надмірної ваги представникам аристократії і так званого середнього класу.

Як така спортивна резинка отримала особливу популярність і поширення в двадцятому столітті і широко використовувалася в побуті і в навчальних закладах, включаючи ті, що були розташовані в СРСР. Тренування з резинками ще добре знайоме нашим прабабусям і бабусям, які передали онукам інформацію про її ефективность.

Резинки для тренування: що це таке і навіщо потрібно

Тренування з гумкою
Тренування з гумкою: джерело: goodlooker.ru

Спорт-резинка — спортивний інвентар, який призначений для занять спортом в домашніх умовах. Резинка для фітнесу, відгуки про яку є позитивними вже пару століть, ідеальні для опрацювання цілих груп м'язів і посилення навантаження на них.

Заняття з резинкою — ідеальні для виконання вправ вдома на ноги, сідниці і не може вибрати відповідний комплекс для себе.

Спортивна резинка — найдоступніший вид спортивного інвентарю, який можна придбати за копійки в магазинах, в мережі або на вторинному ринку. Заняття з резинкою — поширена практика, але в останні роки популярність даного виду інвентарю переживає друге народження.

Резинки для тренування: переваги

Тренування з гумкою: джерело:goodlooker.ru
Тренування з гумкою: джерело:goodlooker.ru

Вправа з резинкою відбувається за допомогою компактної еластичної стрічки, створеної з унікального матеріалу, сформованого у вигляді кільця. Як правило, інвентар використовують для того, щоб виконати вправи з резинкою для ніг, проте його можна використовувати і для опрацювання інших частин тіла.

Резинка для фітнесу, як вибрати яку ми вам розповімо нижче, корисна для тіла тим, що забезпечує навантаження на нього за рахунок опору при розтягуванні матеріалу. Вправи з резинкою для ніг можна виконувати незалежно від місця знаходження, стану здоров'я або рівня фізичної підготовки, що робить її самим ідеальним і практичним видом спортивного інвентарю.

Заняття з резинками зручні тим, що ви можете самі регулювати максимальний рівень навантаження, використовуючи потрібний рівень амплітуди розтягування. Фітнес резинка, вправи для якої почали вигадувати ще в дев'ятнадцятому столітті, підійде людям з невисоким рівнем фізичної підготовки, оскільки не шкодить людям зі слабо прокачаної мускулатурою або іншими захворюваннями.

Вправи з резинкою: переваги

  • високий ефективність для підвищення сили м'язів;
  • забезпечення пружності тіла;
  • збільшення витривалості;
  • формування красивого, скульптурно окресленого тіла;
  • створення і зміцнення м'язового корсету;
  • відсутність тиску на тіло, суглоби, м'язи і кістки.

Фітнес з резинками може здійснювати при використанні різноманітних видів даного інвентарю, який також називають резинкові петлі, фітнес-резинки, міні-стрічки, еспандер і інші.

Резинка для спорту: відгуки и характеристики любителів та професіоналів

Тренування з гумкою: джерело:kleo.ru
Тренування з гумкою: джерело:kleo.ru

Резинка для вправ буває відразу ж декількох тіпів: м'якою, середньою, жорсткою и дуже жорсткою. Заняття з резинкою для фітнесу за рівнем жорсткості інвентарю можна розрізняті за кольори резинка.

Щоб не заплутатися в закуплених спортивних знаряддях, радимо вам закупити набір резинкок. Вони все одно не коштують дорого, станут в нагоді при регулярних заняттях і в крайньому випадку підходять для реализації на вторинному ринку

Фітнес вдома з резинкою допоможе вам тренувати всі групи м'язів відповідно до обраної вами програми і ваших фізічних можливостей.

Комплекс вправ з фітнес резинкою включає вправи чоловіків і жінок різного віку и є унікальнім у своєму застосуванні.

Резинки для фітнесу: як вибрати

Тренировки с резинкой: источник: e-w-e.ru
Тренировки с резинкой: источник: e-w-e.ru

Якщо ви хочете, почати вправи з резинкою для фітнесу і не знаєте, яка гімнастична резинка підійде саме вам, то придбайте набір резинкок в залежності від жорсткості. Так, на певну групу м'язів потрібна своя жорсткість резинки. Вправи для преса і сідниць виконують з резинкою жорсткого або середнього типу.

Вправи на попу в залі, наприклад, виконують на кількох тренажерах, а з резинкою, ті ж групи м'язів будуть треновані також ефективно, але майже безкоштовно. Вправи для рук з резинкою спочатку роблять з м'якої стрічкою, а потім посилюють амплітуду.

Вправи з резинкою вдома: кому потрібні в першу чергу

Тренировки с резинкой: джерело:body.com.ua
Тренировки с резинкой: джерело:body.com.ua

Даний вид інвентарю потрібен в першу чергу тим, хто не може або не хоче зберігати багато спортивного обладнання у себе вдома. Наприклад, резинка для ніг і резинка для присідань — одне і теж. Вам не потрібно купувати кілька тренажерів, щоб потренувати своє тіло. Всі завдання можна вирішити лише з однією резинкою.

Спортивна резинка для тренувань допоможе позбутися від проблемних ділянок на вашому тілі і приховати сліди в'ялості м'язів. Вправи з резинкою на сідниці дозволять вам рівномірно розподілити навантаження і уникнути можливого травмування або розтягування м'язів.

Резинка для ніг замінить вам, як мінімум, три тренажера і позбавить від можливої шкоди для суглобів і м'язів.

Таким чином, можна зробити висновок, що тренування з резинкою вдома — ідеальний варіант для людей, що починають свій шлях до формування тіла і для тих, хто хоче неухильно підтримувати свій тонус тіла.

Комплекс вправ з фітнес резинками вигідно відрізняється тим, що даний інвентар має кілька видів опору, який ви можете відрегулювати самостійно. Тренування з резинками вдома захоплюють всі групи м'язів і гарантують їх високу ефективність і безпеку. Комплекс вправ з фітнес резинкою сьогодні охоплює запити всіх людей — незалежно від їх віку, освіти, рівня підготовки або достатку. Програму для себе, ви можете знайти абсолютно безкоштовно.

Вправи для сідниць з фітнес резинкою вважаються найбільш ефективними і як правило з цієї причини користуються більшою популярністю. Однак даний вид інвентарю підходить для використання на всі групи м'язів. Якщо вас цікавить фітнес резинка для сідниць, відгуки на яку в легкому доступі можна знайти в мережі, то це відео для вас:

Вправи для преса і сідниць в домашніх умовах:

Як накачати верхню частину сідниць:

Качаємо сідниці правильно:

Вправи для нижньої частини сідниць:

Вправи для сушки ніг:

Резинки для фітнесу: вправи для літніх:

Сушка стегон:

Вправи на внутрішню частину стегна з резинкою:

Прес з резинкою:

Вправи з резинкою для ніг і сідниць:

Як накачати боки: відповіді фахівців: