В січні споживчий кошик українців подорожчав на 0,5%. А от оптові ціни на картоплю до весни-літа можуть залишитися на рівні 7 гривень за кілограм. Як відомо, найбільше у січні зросли ціни на овочі – 6,6%, молоко 0,4% та хліб – 0,3%. Про це йдеться у повідомленні Держстатистики.

Висаджують картоплю і за допомогою мотоблока
Висаджують картоплю і за допомогою мотоблока, Gardenbaden

Фахівці зазначають, що передумов для зростання цін на картоплю в поточному сезоні немає.

Про це повідомив віце-президент Української асоціації виробників картоплі та власник фермерського господарства "Аделаїда" Сергій Рибалко.

За його словами, пікові оптові ціни на картоплю спостерігалися у серпні 2019 роки - по 12 гривень за кілограм. Зараз оптові ціни на картоплю в Україні тримаються на рівні 7 гривень за кілограм. А поставки в супермаркети картоплі з урахуванням ПДВ, упаковки у сітку і доставки, експерт оцінює в 9 гривень за кілограм.

"Я не бачу жодних передумов для підняття цієї ціни до нового врожаю. До весни-літа ціна на картоплю не буде підійматися. У сховищах українських виробників є достатня кількість картоплі, щоб забезпечити ціну у 7 гривень", - сказав він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Своя картопля завжди смакує!
Своя картопля завжди смакує! Фото: Волинь-нова

Цікаво, що ціна на молоко в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, виросла на 0,4%, із січнем 2019 року — 6,2%.

Підвищення вартості хліба в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, становила 0,3%, із січнем 2019 року — 9%.

Вказано, що вартість яєць в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 1,5%, із січнем 2019 року — на 15,5%.

Вартість цукру в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 1,1%, із січнем 2019 року — зросла на 0,7%.

Вартість олії в січні 2020 року, порівняно із груднем 2019 року, знизилась на 0,3%, із січнем 2019 року — на 2,1%.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Львівщині подорожчали цигарки, сімейний бюджет під загрозою: скільки деруть за пачку після нового року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", завезення одягу секонд-хенд в Харкові викликало великий ажіотаж, що призвело до величезних черг і тисняви.