Фільми жахів — окремий і постійно обговорюваний жанр кінематографа. Щоправда, одним він подобається, а іншим — навпаки. Якщо ви належите до числа людей, які не проти полоскотати нерви перед сном або в компанії друзів, то напевно вже подивилися усі нові культові та розрекламовані страшні історії. А ось жахи із даної збірки ви могли і пропустити.

Ці фільми змусять ваше серце прискорено битися в грудях і здригатися від найменшого шороху. При цьому ніякої банальщини і річок крові, дуже цікаві і класні страшилки 21-го століття, які точно припадуть до душі любителям гострих відчуттів. Плюс трейлери, які обов’язково зацікавлять найвимогливішого глядача.

Корабель-привид, 2002

Хороший фільм жахів з нестандартним місцем дії і інтригуючим сюжетом. Режисирував картину Стів Бек, окремої похвали заслуговує актриса Джуліанна Маргуліс, яка зіграла головну героїню, а виробництво картини належить США і Австралії.

Стрічка оповідає про команду рятувальників, які зважилися обстежити дивний, дрейфуючий лайнер в Беринговому морі. Ними рухала банальна цікавість і жага легкої наживи, але довга штормова ніч підготувала чимало сюрпризів для кожного, хто наважився ступити на борт кинутого корабля. Чи зможуть члени екіпажу рятувального буксира зрозуміти те, що сталося в далекому 1962 році? Хто з них доживе до ранку, а хто кане в безодню? Захоплююча стрічка, на думку глядачів, гідна уваги любителя жахів і страшних кадрів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Лушпиння, 2010

Містична стрічка, презентована в рамках After Dark Horrorfest, незалежного фестивалю фільмів жахів ще в 2010 році. Сюжет розповідає про поїздку чотирьох хлопців і їх подруги на відпочинок. До місця проведення уїк-енду друзі так і не дісталися, потрапивши в аварію на кукурудзяному полі. А замість допомоги, молоді люди знайшли лише дивне опудало в заростях і занедбаний фермерський будинок.

Після цього події приймають зовсім інший оборот, день згасає, а друзі перетворюються в мішені для розлюченої примари. Поступово головні герої дізнаються страшну правду про зраду, ненависть і братовбивство та намагаються дожити до кінця фільму жахів.

Пастка, 2017

Продовжує наш рейтинг якісних жахів оскароносний фільм «Пастка» від режисера і сценариста Джордана Пила, що вийшов на великі екрани в 2017 році. Головні ролі зіграли Деніел Калуя і Еллісон Вільямс.

Роуз та Кріс приїжджають на вихідні в заміський будинок дівчини, знайомитися з її батьками. Хлопцеві трохи не по собі, адже він — афроамериканець, а сім'я його другої половинки — білі аристократи. Але знайомство пройшло гладко, якщо не брати до уваги дивної поведінки двох чорношкірих слуг родини Армитаж. Після цього головний герой потрапляє під дію гіпнозу, але списує все на жахливий нічний кошмар. А ось наступний день підготував йому масу неприємних сюрпризів. Сам Кріс стає головним лотом на аукціоні, дізнається страшну правду про свою кохану і намагається вижити за всяку ціну.

Воно, 2014

Американська стрічка про протистояння молодої дівчини Джей незрозумілій істоті. Сам фільм стартував на Каннському кінофестивалі і номінувався на премію «Нагорода від преси». До речі, даний хоррор зумів налякати редакцію журналу Rolling Stone і лондонське видання Time out.

Відносини Джей і Х'ю розвивалися настільки стрімко, що чергове побачення закінчилося пристрасними обіймами і поцілунками в машині. Але після цього дівчина прийшла до тями в покинутій будівлі, де Х'ю повідав їй про прокляття, яке передається «статевим шляхом». Тепер молоду блондинку переслідує потойбічна сутність і їй доведеться знайти вихід, до того, як переслідування завершиться її смертю.

Відьма, 2015

Найстрашніший атмосферний фільм в жанрі жахи, який перенесе нас на 400 років назад. Казка в дусі моторошних історій для дорослих від братів Грімм. Картина є дебютною роботою режисера Роберта Еггерса, головні ролі виконали Аня Тейлор-Джой, Ральф Айнесон і Кейт Дікі з «Ігри Престолів».

Пуританська сім'я будує ферму на краю дикого лісу в Новій Англії. Подружня пара виховує чотирьох дітей — дочку Томасіну, сина Калеба і двох близнюків, а також очікує поповнення. Напередодні народження п'ятого сина Самуїла весь урожай кукурудзи гине від незрозумілого грибкового захворювання, після чого починають відбуватися дивні речі.

Немовля пропадає під час прогулянки зі старшою сестрою, домашній козел починає розмовляти з близнюками, а Калеб губиться в лісі і повертається додому в незрозумілому стані, після чого вмирає. Батьки вважають винною у всьому свою старшу дочку, звинувачують дівчину в чаклунстві і замикають на ніч в стійлі з тваринами. І ось наступна ніч стала справжнім жахом для всіх.

Скринька прокляття, 2012

Страшне кіно з рейтингом R від Американської кіноакадемії, пізніше відредагованим до рейтингу PG-13. У головних ролях — Джеффрі Дін Морган, Кіра Седжвік, Наташа Каліс і Матісьяху.

Розведена пара ділить між собою двох дочок, старшу Ханну і молодшу Ем. Батько забирає дівчаток на вихідні і балує піцою, задушевними розмовами і позаплановими покупками на ярмарку. Ем пригледіла собі вінтажну скриньку з написами на івриті і батько не в змозі відмовити своїй улюблениці. Після цього дівчинка стає одержимою цієї скринькою, мати забороняє батькові бачитися з дочками, і навіть церква відмовляється допомогти. Останньою надією на порятунок Ем з лап злого діббука стає молодий цадик, але чи зможуть герої знищити зло або проклята шкатулка продовжить приманювати до себе довірливих дітей?

Закляття, 2013

Фільм Джеймса Вана, творця «Пили» та стрічки «Астрал» з відмінним акторським складом. Сюжет заснований на реальному розслідуванні Еда і Лоррейн Уорренів, які намагалися розгадати загадку будинку Батшіби Шерман, родички одного з салемських відьом, яка примушувала інших жінок творити жахливі речі. Детективи намагаються зрозуміти, хто з привидів їх друг, а хто — ні, але часу у них обмаль, закляття вже наздоганяє матір і дівчаток, що живуть в проклятому домі.

До речі, у цього фільму є спін-офф з дуже високим рейтингом, фільм жаху «Аннабель», а також класний сиквел «Закляття-2», що зібрав хороші відгуки кінокритиків і глядачів.

Обряд, 2011

Містична драма режисера Мікаеля Хофстрема, в якій задіяні кращі актори-початківці і визнаний маестро Голлівуду — Колін O'Донохью, Аліса Брага і Ентоні Хопкінс. Найкраще похмуре кіно, засноване на реальних подіях, що зачіпає філософські та релігійні теми. Молодий священик і скептик стає учнем і помічником досвідченого екзорциста. Але як боротися зі злом, якщо ти в нього не віриш? І у кого шукати відповіді на свої питання, якщо твій наставник програв протистояння? Круті повороти сюжету, майстерне перевтілення акторів у своїх персонажів, відмінна картинка сприяли досить високому рейтингу картини серед критиків і глядачів.

Вбивство священного оленя, 2017

Продовжить наш список призер Каннського кінофестивалю 2017 року за кращий сценарій. Фільм, який варто подивитися поціновувачам «глибоких» сюжетів, де головний герой стоїть перед непростим вибором, а сам глядач повинен вирішити для себе складну моральну задачу.

Головних персонажів зіграли такі популярні зірки, як Колін Фаррелл і Ніколь Кідман, а також Баррі Кеоган, якого можна побачити в стрічці «Дюнкерк». Сюжет фільму побудований на посиланні до давньогрецького міфу про розплату за вбивство царем Агамемноном священної лані, улюблениці богині Артеміди. Перед глядачем поступово проявляється страшна правда. За гріх батька постраждала дочка, грецька царівна Іфігенія, але кого герой Фаррелла принесе в жертву в якості відшкодування за своє діяння?

Демон всередині (дослівно — Розтин Джейн Доу), 2016

Страшилка режисера Андре Овредала з Емілем Хиршем і Брайаном Коксом. Одного разу пізно ввечері в морг привозять тіло молодої неопізнаної дівчини і патологоанатомів, батька і сина, просять з'ясувати, що стало причиною смерті. В ході розтину на тілі дівчини виявляються сліди дивних тортур, але найстрашніші і жахливі події ще попереду. Батько переконаний, що це страшніше за саму смерть, і ніхто не повинен дізнатися про те, що стало відомо в ході розтину Джейн Доу.

Остання зміна, 2014

У свій перший день на службі, молода патрульна Джессіка повинна відчергувати в порожньому поліцейському відділку. Ніхто не попередив новеньку, що раніше тут вчинив самогубство маніяк Джон Пеймон зі своїми подільниками, і що жертви душогуба тепер вимагають помсти і справедливості. І взагалі, що попереду у неї — найстрашніше і незрозуміле.

Критики відзначили переконливу акторську гру головної героїні, Джуліани Харкаві, а також ретельну роботу над картиною, знятою в найкращих традиціях хорроров і страшилок.

Кріп, 2004

Сама рання робота режисера Крістофера Сміта, який прославився тим, що знімав психологічні драми і похмурі хоррори. Перелякану головну героїню, яка змушена боротися за своє життя в порожньому метрополітені, відмінно зіграла актриса Франка Потенте. Адже той, хто спершу рятує дівчину від насильника, незабаром сам стає мисливцем.

Полароїд (Пункт призначення: Смайл), 2019

Досить цікавий фільм про підлітків, які виявляються зняті на старий фотоапарат-полароид і тепер всім їм загрожує небезпека. Ніхто в світі не може врятувати того, хто вже потрапив в списки смерті. Або все-таки може? Американські молоді люди змушені з'ясовувати це поодинці, адже ніхто їм не вірить — дуже популярний для фільмів жахів хід. Напружена картина завоювала хороші рейтинги і позитивні відгуки глядачів.

Впевнені, в цьому списку з 13 кращих фільмів у жанрі жахів кожен знайде для себе нове кіно для домашнього кіносеансу. Гарного перегляду!