Одні з найвідоміших у всьому світі ноутбуки і комп'ютери — пристрої фірми Apple. Напевно, кожен чув про цього виробника, багато хто хотів би користуватися «яблучною» технікою, а у деяких вона вже є.

Ноутбуки Macbook коштують не дешево, але за відмінну якість доводиться платити. Ми порадимо, якій моделі віддати перевагу, щоб вона відповідала саме вашим вимогам. Відгуки, новини та рекомендації допомогли нам скласти невеликий огляд найбільш популярних моделей.

MacBook 12

Перший в нашому списку — 12-дюймовий невеликий ноутбук, що відноситься до 2017 року. Він важить близько 900 грамів.

Характеристики: дисплей LED Retina 2304х1440, Intel Core M3 з частотою 1.2 — 3.0 ГГц, оперативна пам'ять 8 ГБ, об'єм жорсткого диска 256 ГБ, за відео відповідає Intel HD Graphics 615. Всі внутрішні частини ноутбука продумані добре і зібрані таким чином, що він практично беззвучно пасивно охолоджується. Що стосується дизайну, то він стандартний: стриманий і в той же час привабливий мінімалізм. Яблучко на кришці вже дзеркальне, а не світиться. Товщина пристрою до 1,5 сантиметра.

MacBook 12
MacBook 12, Фото з сайту MacPlanet

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кому підійде: прекрасне пристрій для гарного першого знайомства з Mac OS, ідеально підійде для навчання, вирішення базових завдань.

Згідно неперевіреної інформації, в цьому році має вийти нове покоління 12-дюймових ноутбуків, з процесором АRМ, який свого часу був топовим.

MacBook PRO

Ця серія йде в двох розмірах — 13,3 дюйма і 16 дюймів. У них стоять процесори Intel Core i5-i9, в залежності від діагоналі. Оперативка — від 8 ГБ, внутрішнє сховище від 128 ГБ. Звичайно, такі пристрої придатні для більш серйозної роботи, аніж просто перегляд відео, фото та роботи з текстами. Тут уже буде оновлена клавіатура — метелик. Відзначимо, що не всім користувачам вона припала до смаку, її доводиться часто чистити, в іншому випадку клавіші залипають, роблять подвійні натискання та інше. Але в моделях на 16 дюймів таку клавіатуру прибрали.

MacBook Pro, Фото з сайту Eplio
MacBook Pro, Фото з сайту Eplio

Дисплей тут також Retina (більш щільне розміщення пікселів для максимально чіткого зображення), додаткові порти USB типу С, поліпшена аудіосистема і мікрофони. А також трекпад Force Touch з розпізнаванням сили натискання і можливістю малювання.

Вибравши ноутбук цієї серії, можна не доведеться турбуватися про актуальність заліза протягом найближчих декількох років.

Для кого придатний: це цілком актуальний макбук для тих, кому необхідна продуктивність і універсальність. Для монтажу відео.

Pro MacBook 13 з Touch Bar

Цікаві новинки з сенсорною панеллю вгорі клавіатури. На ній можна виставити необхідні додатки для швидкого доступу.

Touch Bar, Фото з сайту Маковод
Touch Bar, Фото з сайту Маковод

Характеристика: в залежності від року випуску зазвичай в цих ноутбуках процесор 2-4-ядерних при частоті роботи в 4,7 ГЦ, оперативна пам'ять до 18 ГБ, жорстких до 8 ТБ. В цілому на іграх і не дуже складних додатках ноутбук літає. Також є сканер відбитку пальців і відмінний дисплей з True Tone, який підлаштовується під навколишнє освітлення.

Для кого придатний: при непоганій начинці сподобається всім, хто любить маленькі діагоналі.

MacBook Pro 13

Якщо порівняти з попередніми моделями з сенсорною панеллю, ця машина має трішки слабший процесор — на 2 ядра менше і частота їх роботи 2,3 — 4 ГЦ, немає сканера відбитку пальців.

MacBook Pro 13. Фото з сайту YouTube
MacBook Pro 13. Фото з сайту YouTube

Ці макбуки мають дисплей з покриттям, литий алюмінієвий корпус, оперативна пам'ять від 128 ГБ до 1 ТБ, двоядерний процесор 5-го і 7-го покоління і оперативна пам'ять 8-16 ГБ.

Зрозуміло, коштує на порядок дешевше, так що варіант також хороший до розгляду.

Для кого придатний: для програміста, а також тим, хто хоче добротний продуктивний ноут недорого і без сенсорних примочок.

15-дюймовий Pro with Touch Bar

Ця модель схожа з попередньою, відмінність — трохи потужніший, трохи більший. Функціонал приблизно такий же, і схожі примочки. Той же тач бар, в якому виставляються зручні програми, якісний екран, прекрасно працює відбиток. Це, до речі, вельми важлива опція в ноутбуках такого класу. Батарея при потужних навантаженнях і 15 дюймах витримує до 10 годин автономної роботи. Цей ноутбук можна назвати одним з найбільш потужних. Мінус його тільки у вазі — 1,83 кілограма.

15-дюймовий Pro with Touch Bar, Фото з сайту TurboSquid
15-дюймовий Pro with Touch Bar, Фото з сайту TurboSquid

Для кого придатний: для школярів, яким ноутбук потрібен був «для навчання».

PRO Macbook 2015 року

Здавалося б, минуло вже п'ять років і краще відмовитися від ідеї покупки ноутбука такого старого року, але його процесор Intel Core i7 говорить сам за себе. Є все необхідне для максимально швидкої і зручної роботи. В даний час макбук з таким процесором коштує досить дорого, так що, якщо подібна модель попадеться на очі, можна сміливо брати. Нюанс лише в тому, що купити його можна буде тільки в неофіційних магазинах, адже дані моделі вже не випускаються.

Для кого придатний: любителям маків у обмеженим бюджетом і бажаючим купити доволі продуктивну машину.

MacBook Air

Навіть за назвою зрозуміло, що це найлегший з ноутбуків від компанії Apple. Дуже зручні і легкі пристрої (для порівняння — їх вага менше 1,5 кілограма), прекрасно переносять транспортування.

MacBook Air, Фото з сайту iGuides
MacBook Air, Фото з сайту iGuides

Характеристики: в нових моделях процесори Intel Core i5-8210Y, з частотою 1.6-3.6 ГГц, 8 ГБ оперативної пам'яті, і жорсткий на 256 ГБ. За відео відповідає Intel UHD Graphics 617. Його переваги у вазі.

Для кого придатний: тим, хто часто їздить, працює поза офісом і робить на ноутбуці нескладні операції.

MacBook Air 2018-2019

Цей ноутбук можна назвати базовим, відмінним співвідношенням ціни на ринку макінтошів і якості. В оновлених легких ноутбуках вже стоїть дисплей Retina з True Tone, сканер відбитку пальців, хороша продуктивність при легкій вазі.

Air 2018-2019. Фото з сайту 9to5mac
Air 2018-2019. Фото з сайту 9to5mac

Для кого придатний: хороший вибір для тих, хто любить подорожувати і активно користуватися ноутом. Також дуже популярний для програмування.

MacBook PRO 16

Прекрасні продуктивні ноутбуки моделі ПРО зі збільшеним сховищем пам'яті, потужним процесором 9-го покоління, оперативною пам'яттю від 16 ГБ і графічною картою Radeon PRO.

Для кого придатний: для цінителів якості макбука, а також для дизайнера. Зрозуміло, для потужного рендеринга цього буде замало, але з більш простими графічними завданнями він цілком впорається.

MacBook PRO, Фото з сайту Mac
MacBook PRO, Фото з сайту Mac

Порада: дизайнеру важливі розміри екрану, його діагональ і чіткість зображення — це дві найважливіші складові, які варто враховувати розглядаючи види ноутбуків.

Єдине, що не радять купувати, — це занадто старі MacBook Air, оновлені до 2017 року. Цей модельний ряд не дешевий, проте не має Ретина дисплея з True Tone, відсутня Touch ID, сенсорної панелі, зрозуміло також немає. В цілому можна сказати, що він дорогий і морально застарів. Звичайно, він може коштувати дешевше інших макбуков у офіційних продавців, однак краще вже додати кілька тисяч і вибрати щось більш вартісне та сучасне.