Особливо легко можна отруїтися фруктами, овочами, м'ясом, грибами та іншими продуктами, якщо вони неправильно приготовлені чи зберігаються в неналежних умовах. Так, в деяких супермаркетах не просто нехтують правилами зберігання, але й допускають у своїх магазинах тарганів, цвіль та грибок. Чим ви ризикуєте, якщо не повірятимете термін придатності за зовнішній вигляд товару? Зараз ми вам розповімо.

в супермаркеті, фото з вільних джерел
в супермаркеті, фото з вільних джерел

Так, за минулий рік в країні 127 осіб захворіли на ботулізм. Серед них - діти від 12 до 17 років. 5 випадків закінчилися смертельним результатом. Про це повідомляє телеграм канал "Чорний список":

Так, вони пишуть, що в минулому році в Харкові жінка купила в'ялену рибу в "АТБ". Через добу вона померла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Рибу з ботулотоксином також знайшли в:

Супермаркет "Фора", фото: Вечірній Київ
Супермаркет "Фора", фото: Вечірній Київ

Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Найбільш часта причина захворювання - риба, у тому числі з супермаркетів. Симптоми ботулізму схожі на звичайне харчове отруєння, але хвороба забирає життя буквально за лічені години!

Щоби вберегтися від ботулізму уникайте споживання:

  • в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби,
  • м'ясних та грибних консерв,
  • консервів домашнього виробництва,
  • якщо не впевнені, що продукти зберігали та/або транспортували належним чином,
  • якщо сумніваєтесь у якості продуктів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше популярний супермаркет АТБ у Сумах, запропонував своїм клієнтам під маркою "Розумний вибір" досить дивний продукт.

Також "Знай.ua" писав, що у київському супермаркеті популярної мережі «АТБ» здивували «смакотою», від якої у більшості людей зіпсується апетит.