Ми підійшли до кінця календарної зими, а це значить, що настала пора Масляної — найвеселішого і смачного чаму в православному і народному календарі.

У цій статті ми розповімо про історію святкування Масляної, її традиціях і поділимося кращими привітаннями зі святом російською і українській мовах, які ви зможете відправити в СМС або в одному з численних меседжерах.

Історія Масляної

Масляна має давнє коріння і спочатку відзначалася ще давніми слов'янами. У першому тисячолітті свято присвячувалося богам і символізувало перехід від зими до весни і оновлення природи і всіх людей. Тоді ж з'явилася традиція палити вогнища і стрибати через них, що було ритуалом очищення і обнулення, що вимагав наступ нового сезону.

З прийняттям християнства в Київській Русі, свято трансформувалося і стало символом наближення приходу Великого посту — найтривалішої аскети для всіх християн. Цього року Масляна пройде з 24 по 29 лютого — в останній тиждень лютого. З 1 березня по 19 квітня всі християни повинні будуть дотримуватися посту, тож Масляний тиждень — остання можливість повеселитися, смачно і жирно поїсти і випити.

Масляна 2020: кращі вітання з вітання з СМС

Масляна: джерело: pinterest.ru
Масляна: джерело: pinterest.ru

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Привітання з Масляною прощена неділя, які традиційно приходить на останній день свята — обов'язкові для всіх православних. Прощена неділя покликана духовно очистити вас і підготувати до майбутнього Великого посту.

Короткі прикольні поздоровлення, смішні вірші, жартівливі вибачення в прозі і віршах можна надіслати мамі, чоловікові, коханому, колезі або просто знайомому.

Веселі повідомлення можна відправити прямо зараз у вигляді повідомлення в месенджер (Вайбер, Фейсбук, Телеграм). Прикольне поздоровлення у вигляді картинки оцінить дитина, на Масляну можна вітати навіть дітей, адже це — веселе свято. Гуморні СМС обов'язково оцінять колеги і сусіди.

Приклади кращих поздоровлень з Масляною російською мовою

Масляна: джерело: pinterest.ru
Масляна: джерело: pinterest.ru

С Масленицей, людоньки! Ждем приход весны!
И печем красивые, вкусные блины!

С маслицем, сметанкою, творогом, медком,
С рыбною икоркою, зеленью, сальцом!

Угощаем-празднуем, весела душа!
Солнце в небе ясное, жизнь так хороша!

* * *

Пускай душистый блинный запах
Пробудит солнце ото сна,
Уж Масленица на пороге,
И к нам скорей придет весна!

Придет и распахнет объятья
Цветам и листьям, и теплу,
Зиме мы скажем "До свиданья!"
Развеем по ветру золу!

* * *

Пусть в Масленицы день прекрасный
Тебе, мой друг, везет отныне,
Пусть будет взгляд на вещи ясным,
Пускай надежда не покинет,

Любовь пускай обнимет крепко
И не отпустит никогда,
Удача станет вдруг соседкой,
И не придет к тебе беда.

* * *

Блин на небе, блин на блюде -
Так весну встречают люди!

В разговоре тоже "блин",
И в натуре — не один,

Блин во рту и блин в кармане,
Песни-пляски, кони-сани,

Развеселый наш народ
Празднует весны приход!

Масляна: джерело: pinterest.ru
Масляна: джерело: pinterest.ru

Солнце выкатилось яро
В мир безбрежно золотой,
От дыханья клубы пара,
И дымы стоят трубой.

Ты стоишь, рукой махая,
На блистающей горе,
Жизнь как радость понимая
От участия в игре.

Эта славная погода,
Смех и удаль, и блины -
В духе нашего народа
И сердечной старины.

Морозный период прошел,
И мир разродился стихами,
Как будто подснежник зацвел,
Один, окруженный снегами.

Уж чудится близость весны,
И ярче дневное светило,
Веселье, гулянье, блины -
Зима, наконец, отступила!

С Масленицей ласковой поздравляем вас,
Пирогам повластвовать наступает час.
Без блинов не сладятся проводы зимы,
К песне, к шутке, к радости приглашаем мы!

Масляна: джерело: pinterest.ru
Масляна: джерело: pinterest.ru

Поздравляю с Масленицей! Желаю, чтобы ни один блин в жизни не был комом, чтобы зима завершила свое торжество и пустила на землю цветущую и нежную весну. Желаю жить, катаясь сыром в масле, желаю добрых друзей и настоящего счастья!

***

Поздравляю с Масленицей! Желаю радости, озорного настроения, вкусных угощений! Чтобы в душе всегда было солнечно и тепло, сытой жизни и семейного благополучия!
***

Поздравляю Вас с Масленицей! Пусть минувшая зима заберет с собой все, что могло заставить плакать и переживать, а весна буйным цветом и теплым ветром принесет в Ваши будни свет, добро и удачу!

***

Поздравляем с Масленицей! Поздравляем с весной, с ярким солнышком, чистым небом, с народным гуляньем и весельем! Пусть в эти дни и целый год в вашей душе цветет и благоухает весна! Пусть окружающий мир будет добрым и солнечным, пусть у вас появятся новые друзья, а старые станут еще ближе и роднее! Любви вам и взаимопонимания, веселых праздников и успешных будней, красоты и теплоты в отношениях, радости бытия и столов, ломящихся от яств!

***

Поздравляю с приходом весны, с Масленицей! Пусть блины с пылу с жару растопят последние зимние льдинки и подарят прекрасное настроение! Пусть весенние денечки принесут нам радость, мир, благополучие, душевное тепло и любовь человеческих сердец. С праздником!

Масляна: джерело: pinterest.ru
Масляна: джерело: pinterest.ru

Привітання з Масляною українською

Масляна: джерело:pershyj.com
Масляна: джерело:pershyj.com

Масляну святкували,
Люту зиму проводжали.
Були танці, були співи
Та й млинці усім на диво.
Ой, яке ж то гарне свято -
Вас дозвольте привітати!

Весь народ веселий, радий,
Бо сьогодні свято,
Дочекались Масляної
Хлопці та дівчата.

Буде в нас гірка горілка
І млинці з сметаной,
Щоб як пити — то не гірко,
Їсти — в роті тане!

* * *

Збирайся народ!
Заводь хоровод,
Їж, гуляй і танцюй
Веселися від душі!
Масляна до нас йде
І млинці нам несе!
Млинець з маслом і сметаною!
Що ж ще для щастя треба?!
Налітай! Не соромся!
Вдосталь стравою насолоджуйся!

***

Всією душею вітаю зі святом приходу весни. Побільше вам величезних, рум’яних жаром млинців. Нехай зима забере з собою всі негаразди, а весна принесе тільки щастя, удачу, радість, сімейне благополуччя і достаток. З Масляною!

***

Вітаю з Масляною! Нехай доля завжди умаслює і береже тебе. Нехай твоє життя буде яскравим і солодким, як мед, любов – гарячою, як свіжоспечений млинець, а матеріальний добробут – жирним, як домашня сметанка

***

Масляна: джерело:kp.ua
Масляна: джерело:kp.ua

Вітаю з Масляною! Бажаю щоб на столі було багато млинців, в будинку стояв сміх, гарний настрій захоплював всіх навколо, щоб рідні були поряд! Нехай цей тиждень свята стане щасливим і радісним і залишив тільки хороші спогади!

***

Бажаємо вам на Масляну щастя і радісних турбот. Нехай в душі оселиться весна, а очі сяють теплом і веселощами. Бажаємо, щоб ваше життя йшло як по маслу, було легким і насиченим цікавими моментами. Зі святами вас!