Сучасна молодь вже давно перестала розглядати свою дачу, як місце, де можна чудово провести час, скорчившись над грядками. Сучасні тенденції перетворюють заміську ділянку в затишне місце, де можна чудово відпочити і провести час з близькими і друзями. Саме тому городи стали використовувати для благоустрою ландшафтних і естетичних дизайнів. Тим більше, що в мережі доступні лайфхаки і відеоролики, що дозволяють без особливих зусиль надати території незвичайний вид.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

Цікаві ідеї з квітами для облаштування дачі і будинки

При бажанні і наявності хоча б невеликої кількості вільного часу можна красиво облагородити будь-який навіть саму маленьку або, навпаки, велику садову ділянку. Особливо якщо врахувати, що для створення оригінальних ідей підійде старий мотлох, який довгі роки гниє в підвалах або гаражах.

Старі меблі, взуття, пластикові та скляні пляшки, зламані швабри, посуд, шини і непотрібні будівельні матеріали, все це стане в нагоді для створення оригінальних ідей. Тому, якщо робити ремонт, не потрібно поспішати викидати залишки, вони цілком згодяться.

Огляд красивих ідей, як прикрасити сади, добре показаний в відео:

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Звичайно, в умовах дачі більшість любить організовувати гарні квітники, споруджуючи різноманітні великі і маленькі клумби. Тим більше що зробити їх унікальними можна за допомогою підручного матеріалу. Найчастіше для цього використовують такі бюджетні предмети:

  • старі ємності - відра, глечики, бочки, каструлі, бідони, пластикову тару, тази та ін .;

  • непотрібне взуття;

  • візки.

Крім того, для оформлення квітників багато дачників самостійно споруджують клумби з штакетників. Багатоярусні квіткові композиції стануть прикрасою будь-якої дачної ділянки, а якщо їх ще й доповнити різними декоративними елементами, вийде така краса, що позаздрять всі сусіди.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

Споруджувати вазони можна не тільки в зоні відпочинку, а й повсюдно по ділянці. Наприклад, так, вийде красиво оформити територію вздовж паркану або зробити зонування, відокремивши різні по функціональності ділянки одину від одної.

Красиво виглядають альпійські гірки, де використовується поєднання кольорів і каменів, які при необхідності можна пофарбувати спеціальною фарбою, і надати зоні ще більш незвичайний вигляд. Деякі створюють цілі квіткові павільйони, де збирають самі незвичайні сорти рослин.

В цьому випадку, головне - не боятися і дати волю польоту фантазії, адже результат зможе здивувати навіть вас самих. Так, досить легко оформити веселку з троянд. Порядок дій буде виглядати приблизно так:

  1. Троянди потрібно висадити заздалегідь, дати їм перезимувати.

  2. Потім, попередньо навесні підготувати майбутній плацдарм. Для чого потрібно розпушити і вирівняти грунт навколо троянд.

  3. Після цього кожну троянду окремо оточують камінням, пофарбованими в потрібні тони, а проміжки засипають заздалегідь підготовленої галькою.

  4. Якщо все зробити правильно, після того як троянди почнуть цвісти, від композиції неможливо буде відвести очей.

Іншим обов'язковим елементом будь-якої дачі вважаються красиво оформлені садові доріжки. Тут можна сміливо підключати фантазію і використовувати для укладання різні варіанти. Дуже красиво і оригінально виглядають дачні доріжки, виконані з бруса, порізаного на кругляши різного розміру. Красиво виглядають доріжки і з каменю або великої гальки, і це якщо не брати до уваги різноманіття тротуарної плитки.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

Борти доріжок красиво оформити за допомогою різноманітних скляних пляшок, які на половину висоти вкопують у землю, також для цього підійдуть пластикові або металеві банки. Крім цього, так, вийде оформити гарний бордюр або розділити свою дачну ділянку на різні грядки. Варто тільки підключити трохи фантазії, як старому мотлоху вийде надати нове красиве життя.

Оригінальне рішення, як облаштувати дачу - плетінки

Декоративна плетена конструкція на кожній ділянці може виконувати різні функції, це може бути огорожа або декоративний паркан, для відділення різних за функціональністю ділянок. Красиві плетені конструкції можуть використовуватися для огородження клумб, доріжок, палісадників.

У зоні відпочинку з плетеної конструкції вийде зробити відмінну огорожу від сонця, особливо актуально розташувати її біля гамака, тапчана або лавки. А якщо доповнити конструкцію за допомогою автентичних амфор, глечиків або навіть горщиків з квітами, вийде зробити відмінний кантрі-екстер'єр, який стає таким популярним серед власників фазенди. Головне, щоб всі аксесуари гармонійно доповнювали споруди на ділянці.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

Для отримання плетінки не обов'язково вирушати на пошуки вербової лози, для цього знадобляться стебла малини, що залишилися від обрізки, або зрізані тонкі гілки. Якщо не хочеться морочитися, для роботи підійде і ротанг, який продається практично у всіх будівельних магазинах.

Додати антуражу і поліпшити дизайн вийде за допомогою кілків, обплетених товстої мотузкою. Навіть старий поливальний шланг стане відмінним доповненням композиції. Але якщо хочеться, щоб конструкція прослужила довше, краще використовувати металеві прути.

Облаштовуємо ділянку за допомогою штучної водойми

Не слід думати, що водойма - привілей тільки великих ділянок на кілька десяток соток. Навіть на невеликій дачі, вийде створити гарний басейн для водних рослин, який обов'язково приверне увагу водоплавних тварин. Якщо там ніхто не оселиться самостійно, на латаття завжди можна посадити штучних звірів, які часом зроблені так реалістично, що відрізнити їх від оригіналу вийде тільки при найближчому розгляді.

По суті, будь-яка, навіть сама маленька водойма додасть заміській ділянці привабливий зовнішній вигляд. Головне - підібрати правильну форму і вибрати найбільш вдале місце.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

Маленький ставок, який розташувати на занадто сонячній ділянці, буде швидко міліти і заповнюватися водоростями, тому навряд чи, яке жива істота там виживе. Тому, чим менше водоймище, тим в більш затіненому ділянці його слід оформляти. Ні в якому разі не потрібно намагатися упорядкувати водойму посеред суцільного газону, він буде виглядати, як зяюча діра посеред підлоги.

Коли дозволяє площа, краще викопати яму, і застелити її спеціальним поліетиленом, після чого можна заповнити отриману ємність водою. Якщо місця під ставок мало, можна використовувати різного розміру тару, яка закопується під землю. Можна взяти стару ванну, корито, таз або будь-яку іншу підходящу ємність.

Але просто викопуванням ями не обійтися, тому як для краси, потрібно красиво оформити борти каменем, галькою або піском. Красиво по берегах висадити рослини, декоративні чагарники або невеликі дерева. Навіть в невеликому ставку вийде заселити карасів або коропів, а вже равлики, жаби і бабки поселятися там з часом самостійно. Водну гладь при цьому можна розбавити лотосами і лататтям.

Також красиво доповнити водойму гарними плаваючими клумбами або будиночками, особливо якщо дозволяють розміри. Для цього підходять герметичні, не надто важкі ємності, всередині яких висаджують улюблені квіти. Щоб виготовити маленьку клумбу або будиночок, потрібно взяти шматок пінопласту, пластмасову ємність, грунт і улюблені квіти.

У дні ємності потрібно виконати отвори і постелити на дно геотекстиль, для стійкості до дна приклеюється шматок пінопласту. Щоб він не кидався в очі, його можна прикрасити або закрити довгими рослинами. Для оформлення більше підійдуть водолюбні рослини:

  • болотні іриси;

  • низькорослі лілейники;

  • астильби;

  • хости.

Ємність можна залишити дрейфувати на поверхні водойми або використовувати якір, щоб зафіксувати клумбу на місці.

Впорядковуємо зону для відпочинку саморобної меблями

Облаштування саду неможливо без красивих меблів в зоні відпочинку. І не потрібно морочитися на старих меблях з квартири. Благоустрій затишної альтанки можна організувати за допомогою саморобної меблів з доступних товарів. Оформлення зовсім не складно, але результатом робіт стають ексклюзивні моделі.

Головні критерії, яким повинні відповідати меблі для дачі:

  • зносостійкість;

  • легка обробка;

  • проста трансформація;

  • низька ціна.

Європіддони - найдешевший матеріал, за допомогою якого вийде обладнати місце для відпочинку. Піддони, по своїй суті, універсальні, дешеві і дозволяють створити різні сидячі і лежачі місця, а також столи і різні стійки.

ідеї для дачі
ідеї для дачі, скрін з відео

З піддонами просто працювати, тому як їх легко різати звичайним лобзиком або бензопилою. В мережі представлена величезна кількість фото-ідей, зробити які дешево і швидко. Найбільш прості варіанти меблів з піддонів:

  • лавки;

  • лави;

  • табурети;

  • дивани;

  • полички.

А якщо правильно розрізати кілька піддонів, вийде зробити навіть багатоярусну клумбу, або незвичайну підставку під квіти або розсаду. Щоб вироби вписувалися в екстер'єр, їх можна розфарбувати в будь-який відповідний колір водонепроникною фарбою.

Крім цього для самостійного виготовлення меблів підійде різного роду ротанг. Товари можна купити в будь-якому магазині, а з них вийде зробити відмінні підвісні гойдалки, гамаки, і навіть оригінальні крісла-качалки з підлокітниками.

В цілому не слід думати, що дачна ділянка - це лише місце для городу і роботи, як звикли старші покоління. Навіть найменша, але красива і затишна дача стане відмінним місцем для життя і відпочинку від міської суєти і турботи. Тим більше що облагороджування двору не займе багато часу і коштів.