Люди по всій Україні об'єдналися для того, щоб допомогти лікарям і запустили флешмоб "Підвези медика на роботу".

Зараз в чаті тільки Києва майже 16 тисяч учасників. Щодня кияни підвозять медиків на роботу і додому.

"Немає нічого страшного, якщо я виїду трохи раніше чи зроблю гак – сьогодні я допоможу, завтра мені", - розповідає акушер-гінеколог Сергій Бакши.

Все почалося зі звичайної групи в Viber і трьох лікарів швидкої допомоги. В місті не працював міжміський транспорт і метро.

Чиновники ігнорували всі звернення від лікарів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми побачили, що біда в місті з тим, щоб дістатися до місць роботи. Я створив чат і заснув. А коли прокинувся – до чату приєдналося 4 тисячі киян", - розповів лікар і адмін чату Ярослав Куреза.

Зараз лікарі шукають волонтерів, які могли б створити бот.

"Тому що стрічка постійно оновлюється, сполучення та маршрути губляться – а ми працюємо добу через добу. Часу не вистачає", - повідомляє Куреза.

Довези лікаря до роботи

Люди по всій країні згуртувались, аби допомогти лікарям. Та запустили флешмоб #Підвези_медика_на_роботу. Ми поспілкувались із адміністратором чату допомоги у Києві Ярослав Куреза (Yaroslav Kureza) та лікарями, які беруть участь у акції - дивись у нашому відео. Посилання на чати у твоєму місті шукай тут: https://shotam.info/zapustyly-fleshmob-pidvezy-medyka-na-robotu-iak-pryiednatysia/ #шотам #твоя_пігулка_від_паніки #добрі_новини #ПідвезиЛікаря

Geplaatst door ШоТам? op Dinsdag 24 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кияни показали справжнє обличчя в розпал епідемії коронавіруса, приклад для всіх.

Як повідомляв Знай. ua, Нацкорпус показав, хто допомагає українцям в групі ризику вірусу.

Також Знай. ua писав, що як Київ "виживав" в перший тиждень карантину, коротко про головне.