Міністерство освіти і науки України пояснило, як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія. Наразі карантин в усіх закладах освіти продовжили до 24 квітня.

Перший сценарій: карантин завершується до 1 червня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину відбувається коректувальне навчання: вчитель визначає теми з пробілами в знаннях, відчитує найкритичніші для класу, вказує, що додатково доопрацювати вдома.
  • Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня.
  • ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня.
  • Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.

Карантин у школах, скріншот: YouTube
Карантин у школах, скріншот: YouTube


Другий сценарій: карантин продовжується до початку серпня.

  • Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригувальним. Вчителі проведуть зріз знань, визначать теми, за якими є пробіли, та компенсують їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.
  • ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.
  • Вступна кампанія завершиться до середини жовтня.

ЗНО, скріншот: YouTube
ЗНО, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Студенти

За обох сценаріїв для студентів вишів не випускних років навчальний рік має завершитися так, як і планувався. Екзаменаційно-залікові сесії університети можуть провести дистанційно в тому графіку, який затверджено закладом. Для студентів випускних років захисти дипломних робіт та державні іспити проводитимуться дистанційно.

Крім того, буде скасовано ДПА — державну підсумкову атестацію у 4-х та 9-х класах. Пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями оприлюднять онлайн 15 квітня.

Міністерство освіти і науки України пояснило, як зміниться навчальний процес через карантин та коли почнеться вступна кампанія.

Geplaatst door Команда Зеленського op Vrijdag 27 maart 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як шириться пандемія Україною — з'явилася інтерактивна карта за областями. В Україні з’явився унікальний ресурс, який дозволяє відстежити ситуацію з поширенням коронавірусу

Як повідомляв портал "Знай.ua", швидкі тести на коронавірус — у Швейцарії та Німеччині запрацювали кіоски Corona Drive In. У Європі відтепер стало можливо зробити швидкі тести на коронавірус, не виходячи з машини

Також "Знай.ua" писав, з Італії просто у ліс – карантин штовхає людей на несподівані вчинки. Українець прийняв цікаве рішення після приїзду з Італії