У Міністерстві охорони здоров'я України спростували інформацію стосовно того, що люди, які не палять, є в зоні ризику та швидше інфікуються коронавірусом, аніж ті, які курять.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі МОЗ.

Варто зауважити, що раніше в мережі стверджували, що коронавірус уникає курців. Мовляв, повітря, що його вдихають любителі цигарок, завжди гаряче. Отже, дим від сигарети дезінфікує дихальні шляхи.

цигарки
цигарки

Однак, у МОЗ наразі спростували цю інформацію та заявили, що курці навпаки ризикують більше:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Інформація про те, що курці нібито більш захищені від COVID-19, є неправдивою. По-перше, під час куріння людина частіше торкається обличчя; по-друге, ця звичка може посилити розвиток хронічних хвороб; по-третє, куріння збільшує ризик захворювання на пневмонію. Будьте здорові, зміцнюйте імунітет та користуйтеся надійними джерелами інформації".

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У МОЗ розповіли, яку категорію населення найбільше вразив коронавірус в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, натовп українців штурмує кордон із Польщею, тисячі земляків не можуть потрапити додому

Також Знай.ua писав, як зробити медичну маску своїми руками