В Україні продовжується боротьба з лісовими пожежами, які охопили Житомирщину та Київщину, у тому числі Чорнобильську зону. У рятувальній операції задіяно близько 2 тисяч осіб.

Джерело: оперативна інформація, розміщена на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У Житомирській області пожежі зафіксовані на території лісгоспів ДП "Овруцьке ЛГ", "Овруцьке СЛГ", ДП "Словечанське ЛГ". В деяких місцях вогонь вже вдалося локалізувати.

Лісова пожежа, фото ДСНС
Лісова пожежа, фото ДСНС

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації
Показати ще

"Продовжуються роботи по гасінню окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини всередині локалізованих ділянок. До гасіння залучено 765 чол. та 119 од. техніки, з них від ДСНС 157 чол. о/с та 39 од. техніки", - повідомляють у ДСНС про ситуацію на Житомирщині.

На Київщині ситуація дещо складніша, вогонь продовжує вражати Чорнобильську зону.

"У Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію 3 осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’яника в осередках пройдених вогнем. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 7 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Тривають роботи щодо створення мінералізованих смуг інженерною технікою. Загрози об’єкту Укриття, сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об’єктам Зони відчуження немає", - йде мова у оперативному зведенні.

Пожежа в Чорнобильській зоні, фото ДСНС
Пожежа в Чорнобильській зоні, фото ДСНС

У Київській області на боротьбу з пожежами кинуто понад 1200 осіб та 288 одиниць техніки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Білецький показав кадри знищених пожежами будинків на Житомирщині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пожежа у Чорнобилі "зжерла" гектари лісу, українську Австралію показали сумними фото.

Також "Знай.ua" писав, що у Києві постраждалий від пожежі бобер з випаленими очима вибіг до людей.