Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко заявив, що в державі розпочалося виробництво ПЛР-тестів, які призначені для перевірки українців на коронавірус. Зокрема, перша партія обсягом 200 тисяч одиниць відправляється у регіони.

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

"В Україні розпочалося виробництво ПЛР-тестів. Сьогодні ми отримали першу партію – це 200 тисяч тестів. Вони на вихідних роз’їдуться по областях, по спеціальних лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування", – сказав він.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Окрім цього, за його словами, днями до України з Китаю прибула велика партія засобів захисту для лікарів, Міністерства внутрішніх справ, Держприкордонслужби, Збройних сил. Так, мова йде про понад 360 тисяч респіраторів, понад 100 тисяч костюмів біозахисту, а також 800 тисяч реагентів для проведення ПЛР-тестів.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це дуже великий вантаж. Він був на складі в Україні, розподілявся між областями, і вже цими днями – вчора й сьогодні – він роз’їжджається по країні, і всі наші медики, насамперед у лікарнях, які займаються боротьбою з COVID-19, в опорних лікарнях, отримають ці засоби захисту", – підкреслив Тимошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зміниться в київському транспорті після виходу з карантину.

Як повідомляв Знай. ua, киянам пояснили, коли закінчиться навчальний рік і школярі підуть на канікули.

Також Знай. ua писав, що молода пара львів'ян одружилися онлайн, карантин любові не перешкода.