Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) викрило махінації в деклараціях чиновників на суму близько 900 мільйонів гривень.

Про це пише пресслужба агентства через офіційну сторінку в соціальній мережі Instagram.

У повідомленні НАЗК відзвітувала про перші 100 днів роботи після її перезапуску. Серед інших досягнень - викриття спроб введення в оману у деклараціях представників влади.

Інфографіка НАЗК
Інфографіка НАЗК

"До правоохоронних органів передано матеріали щодо декларування недостовірних відомостей на майже 900 млн грн. Виявити ці порушення вдалося завдяки перегляду всіх матеріалів повних перевірок, які були завершені до вересня 2019 року, проте кінцеві рішення за їх результатами не прийняті", - стверджують у НАЗК.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

16 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції", який став своєрідним перезавантаженням для НАЗК, оскільки змінив форму управління агентством з колегіальної на одноосібну.

"Передумовою для всіх наших здобутків за цей час стало формування нової доброчесної та професійної команди. Протягом наступних місяців ми продовжимо залучати вмотивованих людей до роботи в НАЗК. Зокрема очікуємо на значне кадрове підсилення для ефективної перевірки декларацій", - пояснюють в агентстві причини успіхів і діляться планами на найближче майбутнє.

🔥 100 днів минуло з початку перезапуску роботи НАЗК! 💪 Передумовою для всіх наших здобутків за цей час стало формування...

Geplaatst door Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК op Vrijdag 24 april 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "НАЗК просто все з'їв": Богуцька розповіла про жахи подачі е-декларації.

Як повідомляв портал Знай.ua, На Харківщині заступники мера прогоріли на банальній схемі: розпилювали роками.

Також Знай.ua писав, Дорога генпрокурорка - Венедіктова задекларувала авто за 2,5 млн та 13 банківських рахунків.