Через пандемію коронавіруса, школярі і студенти були змушені піти на карантин. Однак вимушений простій почав затягуватися, тому всіх перевели на дистанційне навчання, по інтернету. Такий крок показав ще одну серйозну проблему в Україні. На жаль, не всі школи мають вихід в глобальну всесвітню мережу. На цьому акцентувала увагу в. о. міністра освіти Любомира Мандзій.

Любомира Мандзій, фото YouTube
Любомира Мандзій, фото YouTube

Мандзій розповіла, що підключення освітніх установ до мережі ведеться спільно з Міністерством цифрової інформації. У минулому році вдалося забезпечити вихід в інтернет великій кількості шкіл, і в цьому році вже виділено субвенцію. За словами Мандзій, близько 3% освітніх установ все ще не мають доступу у всесвітню мережу. У більшості випадків, це сільські школи.

Карантин у школах Львова, фото з вільних джерел
Карантин у школах Львова, фото з вільних джерел


На сьогоднішній день в Україні близько 15 000 шкіл. Зараз проблема з навчанням школярів вирішується завдяки запуску Всеукраїнської онлайн-школи – освітнього проекту, в якому беруть участь 40 учителів з Києва. Уроки ведуться за шкільною програмою. Контроль домашніх завдань, додаткові матеріали і перевірку контрольних робіт виконують вчителі шкіл, в яких навчаються діти.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кличко пояснив, що буде з київськими школами після карантину - ЗНО ніхто не відміняв

Як повідомляє портал "Знай.uа" Київ перекрили люди зі зброєю і градусника - де облаштовані "рятувальні" блокпости

Також "Знай.uа" писав, що Кличко поскаржився на українців, які намагаються прорватися до Києва "в обхід" градусників - "недовго залишилося"