Карантин в Україні продовжили до 11 травня і українці цікавляться тим, чи можуть штрафувати на 17 тисяч грн за вилазку в ліс на шашлики.

Як відомо, карантинні обмеження діятимуть на травневі свята, які прийнято відзначати на природі. За словами юристів, у постанові Кабміну про заборону на відвідування лісопаркових і прибережних зон багато нюансів, передає "Сьогодні".

"Проблема в тому, що поняття "лісопаркова зона", "прибережна зона" не визначено законодавством. Ліс – це не лісопаркова зона, і якщо говорити буквально, то перебування в лісі не є забороненим", - говорить експерт.

Крім того, з розведенням багать у лісі варто бути обережніше. Після лісових пожеж в Україні збільшили штрафи у 18 разів. Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах можна отримати штраф від 1 500 до 4 590 грн, а якщо це призведе до лісової пожежі вас можуть оштрафувати на суму від 91 800 гривень до 153 тисяч грн.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Враховуючи заборону з 6 квітня відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопарків, прибережних зон, говорити про вогнища в лісі нелогічно. Але по факту, якщо вогнище не тягне за собою порушення правил безпеки, то за нього не штрафуватимуть", - пояснив фахівець.

Через неточності в нормативному законодавстві, що визначає поняття лісопаркової або прибережної зон, суди в 90% випадків відмовляються розглядати такі справи.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям на карантині запропонують роботу – від 6 до 8 тисяч. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, як Україна виходитиме з карантину і кризи.

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин залишив без роботи тисячі українців – у Кабміні пояснили, що робити.

Також портал Знай.uа писав, що Шмигаль озвучив жорсткі правила – на Україну чекає два роки карантинних обмежень.