З Миколаєва прийшли вельми цікаві новини, які дадуть привід порадіти за наших українських пенсіонерів, які навчилися боротися з телефонними аферистами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з миколаївських видань.

Схема банальна, до 81-річної жінки зателефонував незнайомець, який представився поліцейським. Він повідомив, що її донька вчинила злочин і зараз знаходиться в райвідділі поліції. Але питання з затриманням можна вирішити, якщо терміново заплатити "кому треба". Розгублена жінка обіцяла знайти гроші. За готівкою з'явився молодий чоловік, якому бабуся передала 26 тисяч гривень. Проте через час знову подзвонили "з поліції" і поцікавилися, чи є у жінки ще гроші… Тут вже пенсіонерка запідозрила недобре і зателефонувала до "102".

Шахрайство, фото: youtube
Шахрайство, фото: youtube

Протягом години оперативники карного розшуку встановили і затримали шахрая. Як розповів 25-річний затриманий житель Слов'янська Донецької області, він діяв за вказівкою куратора, з яким познайомився в соцмережах. Там же він отримував завдання, а роботодавець вимагав відразу ж видаляти листування. Після успішної афери хлопець залишав собі відсоток, інші кошти відправляв організатору. Наприклад, з 56 тисяч миколаївської старенької йому належало 2 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За процесуальним керівництвом місцевої прокуратури чоловікові повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК "Шахрайство". Санкція статті передбачає позбавлення волі до трьох років. За інформацією миколаївських журналістів, встановлюються інші учасники шахрайської схеми і причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до київських аптек повернуться маски "по 3 гривні", хто встиг нажитися на пандемії.

Як повідомляв Знай.uа у Харкові зловили афериста з липовими масками і антисептиками — наживався на страху і пандемії.

Знай.uа писав, у Харкові орудують "липові" газовики, як не потрапити на гачок аферистів.