В черговий раз в Україні підвищили пенсійний вік. Крім того, у новій постанові уряд змінив страховий стаж, при якому жінки зможуть отримувати пенсійні виплати.

З 1 травня 2020 року згідно з законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" і постановою Кабінету Міністрів №124 від 20 лютого 2019 року буде проведена індексація пенсій.

На надбавку до пенсійних виплат можуть розраховувати всі громадяни України пенсійного віку, розмір виплат яких не досягає показника в 2100 гривень.

пенсіонерка, фото Pxhere
пенсіонерка, фото Pxhere

Разом з тим з 1 квітня 2020 року в Україні пенсійний вік для жінок підвищили з 59 до 59,5 років. Громадянки України, яким виповнилося до 1 квітня 2020 року 59 років і 59,5 років – після 1 квітня, зможуть вийти на заслужений відпочинок в 2020 році.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Однак Кудін додала, що вихід на пенсію в поточному році можливе тільки для тих українок, у яких є 27 років страхового стажу.

У травні 2020 року українським пенсіонерам проіндексують виплати, після даної процедури громадяни отримають надбавку до щомісячних виплат, а деякі категорії пенсіонером можуть розраховувати навіть на надбавку, або кілька додаткових виплат.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, індексація пенсій – скільки додадуть українцям у травні.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві натовп пенсіонерів ледь не рознесла Ощадбанк через "карантинної" тисячі.

Також Знай. ua писав, що понад 8 мільйонів українців отримують пенсію по-новому.