Рішення столичної влади не відкривати торгово-розважальні центри, в той час як вони відновили роботу по всій країні, є дискримінаційним. Про це заявила керівник СЕО Arricano Ганна Чуботіна.

«ТРЦ в Україні – сумлінні платники податків та великі роботодавці. В торгових центрах Arricano працює більше 10000 чоловік. На сьогоднішній день ми бачимо нелогічні рішення київської влади до даної галузі, згубно впливають на можливість відновити роботу і відновитися як орендарям, так девелоперам/керуючим компаніям після скасування карантину», - сказала Чуботіна.

За її словами, дозвіл на відкриття непродовольчих магазинів формату street retail і при цьому продовження заборони на відкриття ТРЦ позбавляє київські торгові центри рівних конкурентних умов для всіх учасників ринку. А також наголосила: у київських ТРЦ Arricano дотримуються всі необхідні в умовах карантину заходи дезінфекції і безпеки.

«В ТРЦ Arricano, які знаходяться в Києві, регулярно приїжджають тележурналісти знімати репортажі про вжиті заходи дезінфекції та безпеки. Майже щодня відвідують представники контролюючих органів перевіряти простір ТРЦ щодо дотримання санітарних норм і вимог з безпеки. Зауважень до наших ТРЦ не надходила, усі заходи дотримані», - повідомила Чуботіна.

Вона також повідомила, що в кожному регіональному ТРЦ мережі, які відкрилися по всій країні з 11 травня, суворо дотримуються вимоги по роботі в умовах карантину.

«У кожному ТРЦ проводиться ретельна дезінфекція, вентиляція і провітрювання простору ТРЦ, первинний контроль і термоскрининг, що гарантують чистоту і безпеку. Ми звертаємося до відвідувачів з проханням одягати маски і дезінфікувати руки, забезпечуємо усіма необхідними антисептиками і просимо дотримуватися вимог щодо розподілу потоків трафіку», - підкреслила Чуботіна.

Нагадаємо, з 11 травня уряд зняв ряд обмежень, пов'язаних з карантином, зокрема дозволена торгівля непродовольчими товарами в магазинах, в тому числі на території великих торгово-розважальних центрів, проте в Києві за рішенням місцевої влади ТРЦ будуть відкриті тільки під час наступного етапу ослаблення карантину.